x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM de COD GALBEN de CEAȚĂ în mai multe județe

Avertizare ANM de COD GALBEN de CEAȚĂ în mai multe județe

27 Ian 2017   •   09:34
Avertizare ANM de COD GALBEN de CEAȚĂ în mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru opt judeţe, valabile până la ora 11:00 și Cod galben de ceaţă şi chiciură pentru cinci judeţe din sudul ţării, valabile până la ora 12:00. 

Potrivit meteorologilor, se va semnala ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, în judeţul Braşov, Harghita şi Sibiu, unde vor fi fenomene asociate sub forma depunerilor îngheţate. Conform ANM, vor mai fi depuneri de chiciură şi ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 metri, în zonele de câmpie ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Satu Mare şi pe raza judeţelor Olt şi Dolj. 

ANM a precizat că între orele 9:00 - 12:00, în judeţele Ilfov, Teleorman şi Giurgiu, se va semnala ceaţă, care va determina vizibilitate redusă, local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. În plus, în cele trei judeţe se va produce chiciură. 

Atenţionările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: cod galben de ceata avertizare anm