x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Nu scăpăm de caniculă! Capitala și șapte județe, sub Cod portocaliu

Nu scăpăm de caniculă! Capitala și șapte județe, sub Cod portocaliu

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   08:08
Nu scăpăm de caniculă! Capitala și șapte județe, sub Cod portocaliu
Sursa foto: Hepta

Capitala și șapte judeţe se află luni sub cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul de căldură persistă în Banat, în nord-vestul şi nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum şi în zona continentală a Dobrogei.

Luni este valabilă o avertizare cod portocaliu, fiind prognozate val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.

„Temperaturile maxime, deşi uşor mai scăzute faţă de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menţine accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă”, potrivit ANM.

Temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

De asemenea, meteorologii au emis o atenționare cod galben. Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă. Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula bucuresti