x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Canicula topește România în următoarele două săptămâni

Canicula topește România în următoarele două săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   10:45
Canicula topește România în următoarele două săptămâni
Sursa foto: pixabay.com

Temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice pentru această perioadă în următoarele patru săptămâni, se arată în prognoza pentru intervalul 24 iunie-22 iulie, publicată vineri de ANM.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării, dar și deficitare în regiunile nordice, estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-estice.

Săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile sudice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula romania