x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de caniculă în vest și furtuni în restul țării

Cod galben de caniculă în vest și furtuni în restul țării

12 Iul 2021   •   10:22
Cod galben de caniculă în vest și furtuni în restul țării

Şapte judeţe din vestul şi sud-vestul ţării vor fi afectate de caniculă şi disconfort termic în următoarele trei zile, potrivit unei atenţionări Cod galben publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj şi Olt vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34 -36 de grade Celsius, apoi de 37 - 39 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 şi 22 de grade.

Atenţionarea meteorologilor este valabilă până pe 14 iulie

Conform ANM, un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare luni, ora 11 și expiră diseară, la ora 23.

 „In cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp”.

 

×
Subiecte în articol: Cod galben de caniculă