x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD GALBEN de furtună pentru 5 județe, până la ora 17.00!

COD GALBEN de furtună pentru 5 județe, până la ora 17.00!

13 Iun 2015   •   16:13
COD GALBEN de furtună pentru 5 județe, până la ora 17.00!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază atenţionări nowcasting de furtună pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Suceava, Sibiu şi Alba, valabile până la ora 17,00.

Potrivit meteorologilor, pe arii extinse, în zona de munte a judeţului Dâmboviţa şi nord-vestul zonei de munte din judeţul Prahova, pe aliniamentul Comarnic, Sinaia, Buşteni, Azuga, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină, averse de ploaie ce vor depăşi 20 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, fenomene similare se vor semnala şi în zona de munte a judeţului Suceava, inclusiv localităţile Solca, Pârţeştii de Sus, Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Frasin, unde aversele pot atinge şi depăşi 25-35 l/mp, precum şi în sudul judeţului Alba, în zona Munţilor Şureanu şi zona delimitată de localităţile Cugir, Şugag, Săscior, şi în sud-vestul judeţului Sibiu, în zona Munţilor Cindrel.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursa - Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: anm avertizare meteo furtuna meteo vremea