x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ninsori slabe în majoritatea regiunilor, de Crăciun. Vezi PROGNOZA METEO până în 29 decembrie

Ninsori slabe în majoritatea regiunilor, de Crăciun. Vezi PROGNOZA METEO până în 29 decembrie

16 Dec 2013   •   13:14
Ninsori slabe în majoritatea regiunilor, de Crăciun. Vezi PROGNOZA METEO până în 29 decembrie

Meteorologii estimează ninsori slabe în perioada Crăciunului, dar și temperaturi pozitive în majoritatea regiunilor țării. Excepție va face zona montană, unde, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 16-29 decembrie, în ajunul Crăciunului, va ninge, iar valorile termice vor fi, în general, negative.

Prognoza meteo până la data de 29 decembrie, potrivitt informaţiilor postat pe site-ul ANM:

BANAT. Până pe 19 decembrie, media maximelor diurne va creşte de la 2 la 5 grade, interval în care media minimelor nocturne va scădea uşor, de la -2 la -4 grade. Între 20 şi 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până în jurul datei de 26 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valorile termice maxime vor fi mai mari cu 3...4 grade, iar cele minime, cu circa 2 grade. Cu mici variaţii de temperatură de la o zi la alta, vremea uşor mai caldă decât în mod obişnuit va dura până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în intervalul 25-29 decembrie.

CRIŞANA. În jurul datei de 19 decembrie, media maximelor diurne va creşte, atingând 5 grade, iar media minimelor nocturne se va menţine negativă, coborând spre -4 grade. Între 21 şi 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până pe 26 decembrie, vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel că valorile termice maxime vor atinge o medie de 4...5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi -1 grad, instalându-se astfel un regim termic uşor mai cald decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii decembrie şi care se va menţine până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Vor fi posibile precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 25-29 decembrie.

TRANSILVANIA
. În intervalul de prognoză, media temperaturilor maxime va fi zilnic pozitivă, parcurgând faze succesive de creştere şi de scădere; astfel, de la 0 grade pe 15 decembrie, se va ajunge la 4 grade pe 19 decembrie, apoi media va fi în jur de 1 grad pe 25 decembrie, iar spre sfârşitul intervalului se va situa între 2 şi 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar în cele mai reci nopţi (în jurul datei de 20 decembrie), media regională va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne şi nocturne caracterizează o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Nu sunt estimate decât precipitaţii slabe, mixte, posibile în unele zile din a doua parte a intervaluluii de prognoză.

MARAMUREŞ. Pornind de la -1 grad pe 16 decembrie, media maximelor diurne va urca spre 4 grade pe 19 şi 20 decembrie, apoi va scădea, ajungând cu puţin sub 2 grade în zilele de 24 şi 25 decembrie, pentru ca ulterior să crească uşor. Media minimelor nocturne se va menţine în prima săptămână între -7 şi -5 grade, iar apoi se va situa între -5 şi -3 grade. În aceste condiţii, în intervalul de prognoză regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie.
În ultimele 3 zile ale intervalului sunt de aşteptat precipitaţii slabe, mixte.

MOLDOVA. Variaţia temperaturii aerului va fi redusă pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade între 15 şi 18 decembrie, apoi va oscila în jurul a 2 grade până pe 25 decembrie, iar ulterior va creşte uşor, până la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, media lor suferind o scădere de la -1 grad pe 16 decembrie la -4 grade pe 19 decembrie, iar între 20 şi 29 decembrie se va menţine, cu mici variaţii, în jurul valorii de -3 grade.
În unele zile din a doua săptămână vor fi posibile precipitaţiil slabe sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare.

DOBROGEA
. Creşterea mediei temperaturilor maxime de la 3 grade, pe 16 decembrie, la 6 grade, pe 20 decembrie va fi urmată de o revenire spre 3 grade pe 22 decembrie, iar ulterior vor fi mici oscilaţii ale acestei medii, între 4 şi 6 grade. Cele mai reci nopţi, cu medii ale minimelor termice de aproximativ -2 grade, se vor semnala în prima săptămână. După data de 24 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, minimele nocturne vor deveni, în medie, uşor pozitive, situându-se în jurul valorii de 1 grad. În aceste condiţii, regimul termic va fi în general cel normal pentru această perioadă a anului.
Vor fi condiţii de precipitaţii slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicată între 24 şi 28 decembrie.

MUNTENIA. Media temperaturilor maxime va creşte între 16 şi 20 decembrie, uşor şi treptat, de la 3 la la 5 grade, interval în care minimele nocturne se va menţine la medii de -4...-3 grade. În intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termică diurnă de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Pe parcursul nopţilor celei de-a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi minime medii în jurul a -2 grade. În ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie.
În prima săptămână nu vor fi precipitaţii, iar în a doua săptămână acestea îşi vor face apariţia predominant sub formă mixtă şi numai pe areale restrânse.

OLTENIA. Regimul termic va fi normal spre uşor mai cald, cu temperaturi medii diurne pozitive. Astfel, în primele 5 zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va creşte de la 2 la 6 grade, între 21 şi 25 decembrie va avea loc o răcire ce va readuce această medie la 2 grade, iar în ultimele 3 zile ale intervalului vor fi temperaturi maxime ceva mai ridicate, până la o medie de 4...5 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, temperaturile minime nocturne vor fi negative şi media lor va varia între –5 şi -3 grade.
În intervalul 24-29 decembrie, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

LA MUNTE. În prima săptămână, vremea se va încălzi simţitor, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la -3 grade pe 16 decembrie la 4 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, iar cea a minimelor nocturne de la -9 la -4 grade. După 21 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade.
Până pe 24 decembrie nu se estimează apariţia precipitaţiilor, iar ulterior, pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit, se pot semnala la nivel local lapoviţe şi ninsori slabe în zona înaltă, chiar şi ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo craciun sarbatori anul nou