x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertismentul directorului ANM: Nu vom scăpa de furtuni și nici de caniculă

Avertismentul directorului ANM: Nu vom scăpa de furtuni și nici de caniculă

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   16:45
Avertismentul directorului ANM: Nu vom scăpa de furtuni și nici de caniculă
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

Elena Mateescu, director ANM, a explicat unde vor fi furtuni puternice și când se va termina canicula.

„Şi astăzi o zi sub semnul instabilității atmosferice accentuate în jumătatea estică a țării, acolo unde perioadele de instabilitate vor fi caracterizate prin intensificări ale vântului, rafale de 50 și 70km/h, vijelii, posibil căderi de grindină și averse torențiale care pot cumula pe secvențe foarte scurte de timp, 20-25l/mp izolat peste 30-40l/mp. 

Jumătatea sudică a țării, în special Muntenia, în Dobrogea, sudul Olteniei și al Moldovei, astăzi și mâine se va afla sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben. 

Canicula va conţine interes, disconfortul termic ridicat, indicele temperatură-umezeală depășind pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 30-37 grade Celsius.

Nopțile vor fi și acestea tropicale, cu valori minime între 18 până la 23 de grade și ceea ce este de interes și de remarcat, valul de căldură și disconfortul termic vor persista mai ales în partea de sud și în următoarele zile. Pentru că sâmbătă este posibil să ne apropiem din nou în jumătatea sudică a țării, mai precis în sudul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, de valori de 38-3 grade la umbră, semn care ne conduce la ideea că în continuare disconfortul termic va fi unul foarte accentuat, iar temperaturile resimțite cu siguranță vor putea depăși 40 de grade, ” a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Cod galben de furtuni și caniculă în aproape toată țara: partea de est și nord a României este cu avertizări de furtuni cu descărcări electrice, în timp ce sudul țării este sub cod galben de caniculă.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu caniculă furtună