x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ger năprasnic în acest weekend, în România. De când se încălzește vremea

Ger năprasnic în acest weekend, în România. De când se încălzește vremea

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2023   •   07:00
Ger năprasnic în acest weekend, în România. De când se încălzește vremea

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat prognoza meteo în acest weekend şi pentru săptămâna viitoare.

Gerul va persistă în mare parte din țară, la sfârșitul acestei săptămâni, în schimb  de săptămâna viitoare îndeosebi de marți temperaturile vor fi ușor în creștere, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde maximele vor deveni unele pozitive, de la 0 până la 9 grade Celsius, astfel încât în a 2-a parte a săptămânii se vorbim, la nivel local, în partea de sud-vest-sud a țării, de valori chiar de 10-11 grade.

De când se încălzește vremea?

De marți încălzirea se va resimți timid la început, așa valori de 0 până la 9 grade pentru ca în a 2-a parte a săptămânii să vorbim într-adevăr, de temperaturi care pot depăși 10-11 grade Celsius.

Actualizarea estimărilor indică o probabilitate foarte ridicată ca în săptămâna 13-20 să înregistrăm în toată țara abateri termice pozitive și cu un deficit, în medie, de precipitații.

Iar acest semnal, pentru valori în medie peste ceea ce ar fi normal, rămâne de interes și pentru următoarea săptămână 20-27 februarie practic, a doua jumătate a ultimei luni din această iarnă este posibil să fie, din punct de vedere termic, una mai caldă decât în mod obișnuit", a spus Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNNger

 

×
Subiecte în articol: ger weekend