x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zile de foc: Prima parte a verii aduce temperaturi extreme în România

Zile de foc: Prima parte a verii aduce temperaturi extreme în România

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   10:15
Zile de foc: Prima parte a verii aduce temperaturi extreme în România

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vara va începe cu temperaturi mai mari decât cele normale în special în partea sudică și sud-estică a țării. Nu va ploua decât în unele regiuni în iunie și în prima parte a lunii iulie.

Potrivit ANM, în săptămâna 10-17 iunie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice, în zona Munților Apuseni și în Carpații Meridionali.

În săptămâna 17-24 iunie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 24 iunie- 1 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 1-8 iulie, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceeastă săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord a țării, au precizat meteorologii.

(sursa: Mediafax)

×