x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza ANM până la jumatatea lunii iunie. Vremea se va încălzi, dar nu scăpăm de ploi

Prognoza ANM până la jumatatea lunii iunie. Vremea se va încălzi, dar nu scăpăm de ploi

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2023   •   15:30
Prognoza ANM până la jumatatea lunii iunie. Vremea se va încălzi, dar nu scăpăm de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a României a transmis luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în țară. Temperaturile maxime se anunță între 24-26 grade, cele minime între 12-13 grade, iar ploi în perioada 29 - 31 mai și după 4 iunie.

BANAT

Media temperaturilor maxime va crește de la 23...24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie, apoi o ușoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade. În intervalul 29 mai – 8 iunie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12...13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească ușor până spre 14 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

CRIŞANA

În perioada 29 mai - 2 iunie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra în medie, maxime de 24...26 de grade. Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12...13 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor și a serilor.

TRANSILVANIA

În perioada 29 mai - 2 iunie se estimează că valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25...26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o ușoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24...25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10...12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți.

MARAMUREŞ

Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie și în zilele de 10 și 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10...12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

MOLDOVA

În perioada 29 mai - 2 iunie temperaturile diurne vor crește ușor de la o zi la alta, fiind estimte la nivel regional a se înregistra valori medii de 25...27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor crește ușor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variațiile termice în regimul nocturm al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12...14 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 iunie.

DOBROGEA

Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14...16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai).

MUNTENIA

Pornind de la 24 de grade în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 27...28 de grade, în zilele de 2 și 3 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional în intervalul 4 – 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie. În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12...14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopțile de 10 și 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai), și din nou în intervalul 4 – 11 iunie.

OLTENIA

În prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22...23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor crește ușor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce privește regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate ușoare variații termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 și 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 mai -31 mai, și din nou în intervalul 4 iunie -11 iunie.

LA MUNTE

Valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13...15 grade și minime de 6...8 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploi torenţiale prognoza meteo