x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea UPDATE Nou Cod portocaliu de vijelii în București și Ilfov și încă un mesaj RO-Alert

UPDATE Nou Cod portocaliu de vijelii în București și Ilfov și încă un mesaj RO-Alert

14 Iun 2022   •   17:09
UPDATE Nou Cod portocaliu de vijelii în București și Ilfov și încă un mesaj RO-Alert
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis, marți, o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi și furtună pentru București și mai multe localităţi din judeţul Ilfov. Autoritățile au transmis și un nou mesaj RO-Alert pentru zonele vizate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod portocaliu valabilă marți de la ora 16.50 până la ora 17.40 pentru județul Ilfov, localitățile: Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, Domnești, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Copăceni.

Se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Pentru aceste localități a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

Și în Buftea, Otopeni, Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Mogoșoaia, Tunari, Corbeanca din județul Ilfov este Cod portocaliu de ploi puternice și vijelii, până la ora 17.30.

În București este alertă de vreme rea până la ora 17.30. Meteorologii anunță local averse torențiale care vor acumula peste 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

Sub Cod portocaliu mai sunt, până la aceeași oră, localitățile Mihăilești, Adunații-Copăceni, Buturugeni, Singureni, Iepurești, Bulbucata din județul Giurgiu.

Cod portocaliu este, de asemenea, până la ora 17.30, în Brazi, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Poienarii Burchii, Șirna, Gorgota, Mănești, Cocorăștii Colț, Balta Doamnei, Tinosu din județul Prahova și Cornești, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Finta, Niculești, Butimanu, Bilciurești - județul Dâmboviţa.

Se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Stire initiala Instabilitatea atmosferică va crește, iar maximele vor ajunge la 28 de grade, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă de ANM. 

Marți, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 6.00, în Capitală, gradul de instabilitate atmosferică va creşte, astfel că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor putea depăși 10-20 l/mp și izolat 25-30 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade, iar cea minimă de 16-17 grade

 

×
Subiecte în articol: meteo capitala