x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de viscol în zona de munte din 4 județe. Ninge abundent în centrul țării

Cod galben de viscol în zona de munte din 4 județe. Ninge abundent în centrul țării

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   07:41
Cod galben de viscol în zona de munte din 4 județe. Ninge abundent în centrul țării
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis atenţionări Cod galben de vânt puternic, cu viteze care vor depăşi, la rafală, 90-100 de kilometri pe oră, în zonele de munte ale judeţelor Braşov, Argeş, Prahova și Dâmboviţa. Sunt în vigoare până la ora 12.00.

Nicio autostradă sau drum național nu este blocat la această oră din cauza vreunui accident sau a condițiilor meteorologice. Precipitații sub formă de ninsoare sunt semnalate în județul Brașov.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau a vreunui eveniment rutier.

Sunt precipitații sub formă de ninsoare, cu strat subțire de zăpadă frământată pe carosabil, în județul Brașov, pe DN 1 Brașov – Predeal, DN 1A Brașov – Cheia, DN 13 Măieruș – Rupea și DN 73A Predeal – Râșnov.

Se circulă în condiții de iarnă, fără precipitații, și pe raza județului Harghita, pe DN 12C (Lacu Roșu) și pe DN 15 (Borsec).

Se acționează cu utilaje pentru curățarea drumurilor.

Pe șoselele principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații izolate sub formă de ploaie slabă, cu vizibilitate bună.

Cod galben de viscol în zona de munte din 4 județe

Astfel, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90…100 km/h, temporar viscol.

Totodată, până la ora 9.00, în mai multe zone din județul Suceava este ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. Favorizează, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Ninge abundent în centrul țării. Drumarii intervin cu utilaje și materiale antiderapante

Ninge abundent în centrul țării. DRDP Brașov intervine cu 54 de utilaje de deszăpezire în toate zonele afectate. Până acum, au fost răspândite peste 200 de tone de materiale antiderapante.

DRDP Brașov anunță că acționează cu 54 de utilaje de deszăpezire în toate zonele afectate.

A răspândit peste 200 de tone de materiale antiderapante

Șoferii sunt rugați să conducă prudent și să adapteze stilul de condus la condițiile de trafic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben viscol