x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zile de foc în București: Caniculă și disconfort termic accentuat

Zile de foc în București: Caniculă și disconfort termic accentuat

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   10:26
Zile de foc în București: Caniculă și disconfort termic accentuat

ANM a emis o prognoză specială pentru București. Joi vor fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar vineri valul de căldură va persista, dar se va diminua ușor în intensitate.

Joi valul de căldură din Capitală va continua să se intensifice, astfel încât se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 17...20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Vineri, valul de căldură va persista, dar se va diminua ușor în intensitate. Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul
va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula bucuresti