Potrivit iniţiatorilor, acesta este un eveniment de educaţie ecologică, financiară şi socială, ce îşi propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viaţă, educând în acelaşi timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.
"Ideea unui târg de jucării a plecat de la realitatea că în majoritatea caselor se regăsesc foarte multe jucării, care nu mai ajung să fie folosite niciodată, iar de cele mai multe ori colecţia creşte lunar. Implicaţiile sunt foarte multe şi nu ţin numai de spaţiul blocat din locuinţe, ci ţin şi de educaţia financiară, de cea ecologică şi de capacitatea copiilor de a se despărţi de jucăriile aflate încă în stare bună. Ne-am întrebat ce putem face pentru a le reda jucăriilor neutilizate un nou partener de joacă. Am creat, aşadar, un Târg de jucării, iar, după prima ediţie, la care peste 2.000 de persoane ne-au fost alături, organizăm pe 10 septembrie ediţia a doua. Şi în acest an, copiii pot veni să îşi vândă jucăriile vechi şi să doneze o parte din sumă unei cauze umanitare pe care o aleg chiar ei. De asemenea, copiii prezenţi la târg vor avea pe scenă un program dedicat lor şi multe activităţi educative şi distractive pregătite cu drag de sponsorii şi partenerii evenimentului", a declarat Raluca Fişer, preşedinte al Asociaţiei Green Revolution, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
Pe lângă acţiunea de vânzare a jucăriilor, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educaţia financiară, dar şi o dezbatere despre importanţa donaţiilor în educaţia copiilor. Totodată, micii participanţi la Târgul de jucării vor avea parte de momente artistice dedicate lor, de workshopuri educative şi concursuri antrenante, precizează organizatorii.
Pe tot parcursul târgului, vizitatorii mari şi mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere: concurs de reciclare selectivă, labirinturi cu premii, robotică şi programare cu piese LEGO, partide de şah, pictura pe ceramică, puzzle-uri, craft puşculiţe din materiale reciclabile, pictură pe faţă, tatuaje, codiţe, măşti decorative din materiale reciclabile.
Evenimentul se va desfăşura în intervalul orar 10,00 - 18,00, iar intrarea este gratuită. Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona "Pescăruş" a Parcului Regele Mihai I (Herăstrău).