x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 9 aplicații pentru telefonul mobil, utile în vacanță

9 aplicații pentru telefonul mobil, utile în vacanță

09 Iul 2016   •   18:10
9 aplicații pentru telefonul mobil, utile în vacanță
Sursa foto: Osuleo/Getty Images/iStockphoto

 Abia aşteptăm vacanţa pentru a scăpa de e-mailuri, te­lefoane de la şefi, dead-line-uri şi de toată nebunia legată de serviciu. Totuşi, nu trebuie să renunţăm la telefonul mo­bil, pentru că acesta ne poate fi de mare ajutor în concediu, mai ales dacă alegem o călătorie peste hotare. Iată câteva aplicaţii gratuite, în afara celor clasice (Booking, Tripadvi­sor, Google Maps), care ne simplifică viaţa în vacanţă.

Rome2rio. Aplicaţia ne arată ce variante avem ca să ajungem din orice punct al lumii în­tr-altul, ce costuri presupune călătoria, cât durează şi toate modalităţile prin care poate fi realizată: cu maşina, cu tre­nul, cu mijloacele de trans­port în comun, cu taxiul sau chiar cu vaporul.

Viator. Dacă vrem să scăpăm de cozile teribile de la principale­le obiective turistice ale lumii, aplicaţia Viator e soluţia. Prin intermediul acesteia, putem face rezervare la circa 1.500 de astfel de locuri şi, în acest mod, vom intra mai repede, de exemplu, la Turnul Eiffel din Franța, la Muzeul figuri­lor de ceară și la Big Ben, în Anglia, sau la Turnul din Pisa din Italia. Şi nici nu avem ne­voie să printăm biletele!

HotelTonight ne ajută în momentul în care ne prinde seara şi nu am reuşit să ne rezervăm o ca­meră. Cu această aplicaţie pu­tem să găsim cazare şi să fa­cem rezervare până la ora 2.00 dimineaţa. Ba chiar obținem reduceri substanţiale!

Cu Life 360 putem să dăm share locaţiei noastre exacte atunci când călătorim în grup, dar unii preferă să meargă unde­va, iar alţii, altundeva. Astfel, vedem în timp real pe unde s-au dus prietenii la cumpără­turi sau pe ce plajă stau tolă­niţi. Opţiunea poate fi oprită oricând.

Eventseeker. Dacă majoritatea ghi­durilor de călă­torie ne arată ce atracţii turistice avem în preajmă, această apli­caţie merge mai departe şi ne spune ce expoziţii, târguri, concerte, festivaluri gastrono­mice sau alte evenimente se desfășoară în zonă în perioa­da în care suntem în vacanţă.

Felicitaro. Tehnologia ne ajută chiar şi să trimi­tem vederi pe suport de carton cu ajutorul telefonului. Aplicaţia face pe poştaşul în locul nostru. Tre­buie doar să încărcăm o foto­grafie drăguţă, să scriem o urare şi Felicitaro va imprima poza şi textul şi va trimite ve­derea prin poştă la adresa in­dicată de noi!

Field Trip ne oferă cele mai bune trucuri şi infor­maţii interesante despre locurile prin care trecem. Cu ajutorul acestei aplicaţii, care rulează atunci când GPS-ul este por­nit, primim notificare când ajungem într-o zonă în care există obiective interesante de văzut.

TripIt. Aplicația adună toate infor­maţiile despre vacanța noastră pe care le-am sto­cat pe e-mail (rezervări la hote­luri, bilete de avion, închirieri de mașini) și ne creează un iti­nerariu cronologic cu toate da­tele de care avem nevoie.

Bravolol ne înva­ță câteva fraze uzuale în 13 limbi și pronun­ță expresiile respective pentru noi. Iar după ce o instalăm pe telefonul mo­bil, nu mai avem nevoie de conexiune la internet pentru a o folosi.

×