x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai frumoase 10 plaje din lume

Cele mai frumoase 10 plaje din lume

17 Iun 2016   •   20:45
Cele mai frumoase 10 plaje din lume
Sursa foto: bobbidog/Getty Images/iStockphoto

Vara este aici, iar gândurile tuturor se îndreaptă către vacanţă. Pentru cei care iubesc soarele şi marea, elpais.com a realizat un top 10 al celor mai frumoase plaje din lume:

 

Anse Source d’Argent (La Digue, Seychelles)

Rocile care adoptă diferente nuanţe de roz, maro şi argintiu, în funcţie de poziţia soarelui creează un peisaj desprins parcă din altă dimensiune. Nisipul alb şi apele de culoarea smaraldului fac din această plajă una din destinaţiile vânate de mii de turişti. Dezavantajaţi ar fi înotătorii pentru că apa nu este foarte adâncă.

 

 

Insula Guana (Insulele Virgine Britanice)

Insula poate fi asemănată unei porţi către paradis, iar o vacanţă petrecută aici constituie o experienţă onirică. Este una din puţinele insule private din acea parte a lumii, unde nu există decât un unic complex de vile care poate oferi cazare.

 

 

Pipeline (Oahu, Hawaii, Statele Unite ale Americii)

E nevoie de îndrăzneală pentru a vizita această plajă, destinată în special surferilor experimentaţi. Peisajul este totuşi impresionat, iar spiritul „aloha” pluteşte în aer. Turiştii care se tem de valurile mari pot petrece timp pe plaja apropiată, situată la 11 km.

 

 

Bora Bora (Polinezia Franceză)

Bora Bora nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un paradis înconjurat de o lagună şi o barieră de corali. Este una din cele mai populare destinaţii de vacanţă de lux, apreciată pentru scuba diving şi pentru peisajele care te lasă fără glas.

 

 

Dune du Pilat (La Teste-de-Buch, Franţa)

Activitatea eoliană intensă, mareele şi influenţa fluviilor au creat cea mai înaltă dună din Europa, cu o înălţime de 118 metri. Graţie localizării şi a frumuseţii neaşteptate, destinaţia atrage anual mai mult de un milion de turişti din întreaga lume.

 

 

Golgo di Orosei (Cerdena, Italia)

Momentan, este una din destinaţiile ascunse ale Europei şi unul din cele mai frumoase locuri din Italia, care, din fericire, nu a fost distrusă de turismul în masă şi de construcţii. Grotele, apele cristaline şi plajele cu nisip strălucitor creează un peisaj impresionant.

 

 

Whitehaven (Queensland, Australia)

În Whitehaven, plajă ascunsă în nord-estul Australiei, totul este la superlativ. Este renumită pentru nisipul sau alb-argintiu, compus aproape în totalitate din oxid de siliciu, care spre deosebire de nisipul obişnuit nu se încălzeşte.

 

 

Lopes Mendes (Ilha Grande, Rio de Janeiro)

Considerată de mulţi specialişti plaja visurilor, Lopes Mendes se întinde pe 3 km şi se remarcă prin nisipul său alb şi apele cristaline. În plus, nicio construcţie nu distruge priveliştea argintie marginită de o pădure. Zona este apreciată şi de amatorii surfului. 

 

 

Manuel Antonio (Puntarenas, Costa Rica)

6% din teritoriul costarican este protejat, fiind declarat parc naţional. Plaja Manuel Antonio, de asemenea un parc naţional (preţ de intrare de 9 euro), este localizată în pădurea tropicală şi este o mostra a acestor frumuseţi.

 

 

Maya Bay (Phi Phi Leh, Tailanda)

Plaja Maya Bay a devenit una din principalele atracţii ale insulelor Phi Phi în 1999, când a fost filmat şi lansat filmul The Beach, cu Leonardo DiCaprio în rol principal. Nisipul alb şi fin, apa de culoarea cerului şi coralii în nuanţe impresionante transformă această plajă într-o destinaţie de vis.

×