x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cum îți dai seama că sunt ploșnițe în camera de hotel: "Este foarte greu de scăpat de ele"

Cum îți dai seama că sunt ploșnițe în camera de hotel: "Este foarte greu de scăpat de ele"

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   17:00
Cum îți dai seama că sunt ploșnițe în camera de hotel: "Este foarte greu de scăpat de ele"

Veștile privind prezența ploșnițelor în camerele de hotel îi sperie pe turiști, care se văd în pericol să le aducă acasă după ce se întorc din concedii.

Deși nu provoacă și nici nu răspândesc boli, ciupiturile acestor insecte pot provoca alergii dar, mai grav, este foarte greu să scapi de ele. 

Iată cum îți dai seama că există ploșnițe în camera de hotel:

"Ploșnițele călătoresc cu oamenii. Nu sunt periculoase din punct de vedere al sănătății pentru că nu se știe a transmite vreo boală, dar este disconfortul psihologic și faptul că pot produce aceste iritații de piele.

Din păcate, nu există foarte multă educație în acest sens, de aceea în hotel se face training special oamenilor care fac curățenie, pentru a putea preveni aceste insecte.

Ca turist, trebuie verificată întâi salteaua patului, pentru că se pot vedea niște urme maronii sau niște coji de larve.

Se ascund în plinte, în prize, în tapet dezlipit. Este foarte greu de scăpat de ele pentru că pot trăi, fără să se hrănească, până la un an.

În general, ciupesc noaptea", explic[ Cristina Huzum, manager hotel.

Cum acționezi 

"Mergem imediat și solicităm schimbarea camerei. Atunci când le descoperi, o cameră se închide și nu se mai folosește de turiști. Trebuie știut că acestea nu supraviețuiesc la temperaturi foarte scăzute sau foarte mari.

Trebuie să vă spălați hainele cu care ați călătorit la peste 60 de grade și să vă protejați toată valiza cu care călătoriți", a spus Cristina Huzum, la Antena 3 CNN.

Ploșnițe

×
Subiecte în articol: plosnite hotel