x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația zilei: Alanya – cetatea piraţilor, dar de nuntă pentru regina Cleopatra

Destinația zilei: Alanya – cetatea piraţilor, dar de nuntă pentru regina Cleopatra

24 Mai 2014   •   10:15
Destinația zilei: Alanya – cetatea piraţilor, dar de nuntă pentru regina Cleopatra

Aceasta este cetatea pe care, după legendă, Marc Antoniu ar fi oferit-o reginei Cleopatra, ca dar de nuntă. Nu e de mirare, deci, că una dintre cele mai frumoase plaje din Alanya şi micul golf în care se află poartă numele frumoasei regine a Egiptului.

Cine a vizitat Riviera Mediteraneană a Turciei cu douăzeci de ani în urmă, cu greu şi-ar fi putut imagina uriaşa dezvoltare pe care avea s-o cunoască mica localitate (pe atunci) Alanya.

Locul însă era predestinat pentru turism: cea mai lungă perioadă însorită de pe întreaga coastă sudică - sezonul de plajă ar putea dura, la rigoare, nouă luni pe an -, nispul galben şi fin, intrarea lentă în mare, ideală pentru cei temători de apă sau pentru copii. Pe la sfârşitul lui noiembrie, când lumea începe să se gândească la Moş Crăciun, se golesc şi magnificele plaje din Alanya. Condiţiile de mediu şi-au pus însă amprenta nu doar pe turism, ci şi pe agricultură - mai precis, la Alanya şi în împrejurimi sunt singurele plantaţii de bananieri pitici din Turcia, iar de gustul fructelor vă puteţi bucura nestigheriţi aproape tot anul...

Dar nu despre fructe vrem să vorbim, ci despre locul care vă promite sejururi vesele şi plăcute, o cazare excelentă, prânzuri îmbelşugate - nu lipsesc mâncărurile tradiţionale şi vă sfătuim să nu rataţi preparatele din peşte, salatele şi dulciurile -, precum şi o mulţime de oportunităţi de distracţie (diurne sau nocturne).

Află povesea fermecătoarei Alanya, tipsuri de vacanță și o galerie foto, citind continuarea AICI.
 

×
Subiecte în articol: felicia vacanta turcia