x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii PONTURI. Cum te pregătești pentru un zbor lung

PONTURI. Cum te pregătești pentru un zbor lung

15 Mar 2016   •   16:13
PONTURI. Cum te pregătești pentru un zbor lung
Sursa foto: Jupiterimages/www.jupiterimages.com

Dacă v-ați decis să petreceți o vacanță la mii de kilometri depărtare, trebuie să știi că zborurile lungi pot părea intimidante, atat ca preț, cât și ca timp. Nu alegeți doar după preț. O dată ce începeți să căutați o cursă, prețurile vor fi primul șoc pe care îl veți avea. Totuşi, trebuie să țineți cont că veți petrece mult timp în avion, și câteodată cel mai mic preț nu oferă și cel mai mare confort.

Atenție la conexiuni! În multe cazuri este imposibil să ajungi la destinație cu un singur zbor. De obicei aceste conexiuni se fac în alte țări în care nu suntem obișnuiți cu transferul la un alt avion și asta ne poate crea probleme în a ajunge în timp util la zborul de legătură. Asigurați-va că aveți suficient timp între zboruri pentru a trece de vama, a vă ridica bagajele, să mergeți la terminalul de unde pleacă cursa de legătură, acolo să treceți din nou de vamă și să lăsați bagajul la cală. Alegeți compania aeriană cu grijă. La zborurile lungi se pot descoperi cele mai mari diferențe între acestea. Cele mai importante lucruri de luat în considerare sunt: mâncarea și sistemul de entertainment. Înainte de un zbor lung ar fi util să verificați și  modelul de avion cu care se va zbura, cum este acesta configurat ca locuri și ce facilități oferă. De exemplu, un avion cu o configurație de locuri 3-3 oferă mai puțin spațiu de mișcare decât unul cu o configurație 3-5-3. Și nu în ultimul rând, verificați programele de loialitate.

Dacă trebuie să zburați 14 ore, ar fi bine măcar ca milele zburate să se acumuleze pe un card de membru pentru beneficii viitoare.

 

 

 

×