x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ponturi de călătorii. Concediu fără bătăi de cap

Ponturi de călătorii. Concediu fără bătăi de cap

23 Feb 2016   •   22:09
Ponturi de călătorii. Concediu fără bătăi de cap
Sursa foto: Fuse/Getty Images/Fuse

Cu toţii vrem ca atunci când plecăm în vacanţă să lăsăm toate grijile şi problemele deoparte. Dar pentru a avea un concediu liniştit este recomandat să vă faceţi o asigurare de călătorie. Vă protejează în cazul unor eventuale probleme de sănătate, dar şi în situaţia în care aţi putea întâmpina probleme cu bagajele.

În funcţie de concediul pe care vi l-aţi ales, trebuie să ştiţi că există mai multe tipuri de asigurări: asigurarea medicală de călătorie (cea mai des utilizată), asigurarea stor no sau asigurarea de anulare a călătoriei care acoperă o parte din costul vacanţei în cazul în care nu mai puteţi pleca din motive întemeiate.

Apoi mai există asigurarea pentru bagaje (se face doar împreună cu asigurarea medicală), dar şi asigurarea pentru sporturi recreative precum înot, schiat, ciclism, excursii montane, scufundări sau zbor cu balonul cu aer cald. În cazul în care practicaţi sporturi extreme, vă puteţi face asigurare specială.

Trebuie să ştiţi că preţul acestor asigurări diferă în funcţie de ţara în care mergeţi, dar şi de perioada vacanţei, de la câteva zeci de lei la câteva sute.
 

×