x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Trenul vinului

Trenul vinului

de Magda Cristina Ursache    |    14 Mai 2011   •   17:30

 Chiar dacă americanii nu agreează cifra 13 (dovadă că "sar” întotdeauna cu numerotarea peste al treisprezecelea etaj al clădirilor... din ce în ce mai înalte), uite că într-o zi de vineri 13 au lansat noul meniu al Trenului Vinului (Winae Train) din Nappa Valley. Şi pentru că în Statele Unite tocmai se celebrează Luna Naţională a Barbeque-ului (cu alte cuvinte, se dau în vânt şi ei după grătare, ca şi românaşii), între 1 şi 31 mai, felul de mâncare-vedetă al noului sezon îl reprezintă nişte costiţe de viţel la grătar, gustoase de să-ţi lingi degetele.

Vagoanele care compun Wine Train sunt şi ele o atracţie, făcând parte din garnitura dată în folosinţă pe calea ferată din Nappa Valley în anii 1920. Ele au fost restaurate, iar tema western este cât se poate de bine pusă în valoare. Un vin de producţie locală - Nappa Valley este o celebră zonă viti-vinicolă a Statelor Unite – scoate în evidenţă savoarea bucatelor, în vreme ce peisajele ce se deschid privirilor îndeamnă la visare.

Trenul Vinului este o inedită modalitate de a împleti turismul şi gastronomia, făcând apel la istoria şi la geografia excepţionale ale unui loc. Şi mă gândesc dacă nu cumva, într-o ţară în care puţini mai merg cu trenul din necesitate nu am putea reevalua plăcerea călătoriilor pe calea ferată printr-un proiect turistic interesant, cum ar fi acesta. Că, slavă Domnului, trenurile noastre merg agale (chiar "agale”!) şi printre vii seculare, cum ar fi cele de la Dealu Mare, spre exemplu.

×