x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii UNIC ÎN ROMÂNIA. Cazanele Dunării

UNIC ÎN ROMÂNIA. Cazanele Dunării

10 Mai 2016   •   20:10
UNIC ÎN ROMÂNIA. Cazanele Dunării
Sursa foto: porojnicu/Getty Images/iStockphoto

Se spune că Dunărea se arată mai frumoasă ca la Cazane. Este locul unde Munții Clisurii se întâlnesc cu Dunărea şi formează împreună cel mai lung defileu natural din Europa.

Cazanele Dunării, alaturi de masivul Ciucarul Mare/Ciucarul Mic sunt incluse în Parcul National Porțile de Fier. Cazanele Mici și Mari se află pe raza localităților Eșelnița și Dubova și sunt sectoarele cele mai spectaculoase din defileu.

Aproape de golful Mraconia, tronează chipul lui Decebal, săpat in stâncă, având dimensiuni impresionante de 55 m înălțime și 25 m lățime. Statuia este de trei ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, dar e cu șase metri mai mică decât Statuia Libertăţii din New York.

La baza peretelui de calcar ce flanchează această porțiune a Cazanelor Mari există două peșteri: Gura Ponicovei și Veterani, care pot fi vizitate doar pe apă, cu barca.

În ultimii ani această zonă de o frumusețe rară, a început să fie explorată de turiști, iar astfel s-a dezvoltat și turismul în zonă. Pensiunile turistice rurale de patru, trei sau două margarete sunt acum o obișnuință în peisajul Cazanelor Dunarii, sporind astfel accesibilitatea turiștilor. 

 

×