x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 cele mai puternice rase de câini. Combinația perfectă de putere fizică și rezistență

5 cele mai puternice rase de câini. Combinația perfectă de putere fizică și rezistență

de Anastasia Paul    |    16 Oct 2023   •   23:30
5 cele mai puternice rase de câini. Combinația perfectă de putere fizică și rezistență
Sursa foto: Hepta

Câinii sunt prieteni iubiți și apreciați de oameni. De-a lungul timpului, multe rase au dezvoltat caracteristici specifice pentru a ajuta la sarcinile pe care proprietarii lor le doresc.

Astfel că unii câini sunt crescuți doar pentru companie, în timp ce alții servesc pentru pază, protecție, detectarea de substanțe, etc. 

Cele mai puternice rase de câini prezintă o combinație impresionantă de putere fizică, construcție musculară și rezistență de durată, făcându-le bine potrivite pentru diverse sarcini, de la tragerea săniilor și paza proprietății până la competiții sportive. 

În pofida forței lor uimitoare și a prezenței fizice impunătoare, cele mai puternice rase de câini pau adesea temperamente blânde și afectuoase, care îi fac însoțitori minunați. Acești câini sunt cunoscuți pentru loialitatea și legăturile profunde cu stăpânii lor. fiind incredibil de iubitori și afectuoși. Mărimea lor impunătoare poate fi intimidantă pentru unii, dar cei care ajung să cunoască aceste rase descoperă adesea devotamentul lor. 

Iată cele mai puternice rase de câini:

1. Saint Bernard
Pentru unii, Saint Bernard este imaginea unui câine uriaș, cu un butoi de coniac la gât care se îndreaptă spre zăpadă pentru a salva schiorii rătăciți. Pentru alții, ei sunt vedeta comedieidin 1992 „Beethoven”. În orice caz, ei sunt renumiți pentru dimensiunea și puterea lor. Au fost crescuți pentru pază. Sunt masivi și oferă protecție. Însă pot fi un prieten uimitor de familie, inteligenți, blânzi cu copii. Sunt însă greu de dresat. 

2. Mastiff
Sunt descendenți ai câinilor de război și au o constituție puternică. Deși nu mai merg la luptă, au rămas impunători. Nu au nevoie de multă activitate fizică. Sunt grozavi pentru familiile cu copii și alte animale de companie dar nu pe plac străinii. 

3. Ciobanesc german
Este probabil cea mai populară rasă pentru securitate. Acești canini sunt preferați de poliție și armată deoarece pot fi antrenați să păzească și să ia urma infractorilor, să descopere substanțe interzise. Sunt atletici, neînfricați, inteligenți, frumoși și curajoși. 

4. Rottweiler
Rottweilerii pot părea cu siguranță intimidanți pentru cei care nu au ajuns niciodată să cunoască unul. Inspiră adesea frică din cauza forței lor și a unei reputații exagerate de agresivitate. Au fost crescuți pentru a păzi animale mari, a trage la cărucioare și pentru securitate. Nu se potrivesc însă cu persoanele vârsnice și cu copiii mici deoarece sunt puternici și pot răsturna persoanele care nu au un echilibru bun. Dacă sunt bine dresați, pot fi animale de companie blânde și loiale.

5. Husky siberian
Sunt renumiți pentru capacitatea lor de a trage o sanie în echipă prin peisajul înghețat. Deși nu sunt la fel de mari ca ceilalți câini de pe această listă, ei sunt puternici și au o rezistență impresionantă. Aceștia au putere și rezistență din belșug. În 1925, huskiii siberieni au salvat numeroase vieți în timpul unei epidemii de difterie din Alaska. Este un grozav animal de companie și iubește copiii, potrivit studyfinds.org.

 

 

×
Subiecte în articol: caini puternic