![Noi detalii despre accidentul în care a murit Andrei Perneș, fost concurent în emisiunea „Mireasa” Noi detalii despre accidentul în care a murit Andrei Perneș, fost concurent în emisiunea „Mireasa”](/thumbs/rss/2025/02/noi-detalii-despre-accidentul-in-care-a-murit-andr-7614ecd.jpg)
Zațul de cafea este bogat în antioxidanți, minerale și substanțe nutritive, putând fi utilizat pentru exfolierea pielii, fertilizarea plantelor, eliminarea mirosurilor neplăcute sau chiar pentru curățenie. În loc să-l arunci, descoperă cum îl poți transforma într-un aliat de nădejde în viața de zi cu zi.
Întrebuințări ale zațului de cafea
Exfoliant natural pentru piele
Zațul de cafea are o textură ușor abrazivă, fiind un exfoliant excelent. Amestecă-l cu puțin ulei de cocos sau miere și masează delicat pielea pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a stimula circulația sanguină.
Îngrășământ natural pentru plante
Zațul de cafea este bogat în nutrienți precum azot, potasiu și fosfor, fiind ideal pentru fertilizarea plantelor. Presară-l în solul ghivecelor sau în grădină pentru a îmbunătăți calitatea pământului.
Alungă insectele și melcii
Dacă ai probleme cu furnicile, melcii sau alte insecte în grădină, presară zaț de cafea în jurul plantelor. Mirosul și textura acestuia creează o barieră naturală împotriva dăunătorilor.
Curăță chiuveta și țevile
Datorită proprietăților abrazive, zațul de cafea poate fi folosit pentru curățarea chiuvetei sau a țevilor. Toarnă-l în scurgere împreună cu apă fierbinte pentru a îndepărta depunerile de grăsime și murdărie.
Neutralizează mirosurile neplăcute
Zațul de cafea are capacitatea de a absorbi mirosurile. Pune-l într-un bol mic și lasă-l în frigider, pantofar sau lângă coșul de gunoi pentru a elimina mirosurile neplăcute.
![Noi detalii despre accidentul în care a murit Andrei Perneș, fost concurent în emisiunea „Mireasa” Noi detalii despre accidentul în care a murit Andrei Perneș, fost concurent în emisiunea „Mireasa”](/thumbs/rss/2025/02/noi-detalii-despre-accidentul-in-care-a-murit-andr-7614ecd.jpg)
Îndepărtează mirosul de pe mâini
După ce ai gătit alimente cu miros puternic, cum ar fi usturoiul sau ceapa, freacă-ți mâinile cu puțin zaț de cafea umed și apoi clătește-le. Mirosurile vor dispărea instantaneu!
Vopsea naturală pentru artă
Zațul de cafea poate fi folosit pentru a obține o vopsea naturală în nuanțe de maro. Amestecă-l cu apă caldă și folosește soluția obținută pentru a vopsi hârtie, țesături sau pentru a realiza picturi vintage, potrivit spynews.ro.