x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Design de mobilier contemporan de inspiraţie florală

Design de mobilier contemporan de inspiraţie florală

de Georgiana Teodorescu    |    27 Mar 2010   •   00:00
Design de mobilier contemporan de inspiraţie florală

Având în vedere perioada în care ne aflăm, ne-am propus să prezentăm câteva piese de mobilier care, deşi sunt funcţionale, sunt percepute şi ca piese cu un accentuat caracter decorativ, pentru că ele seamănă cu, ce credeţi... cu o floare.



Aşadar, fiindcă imediat sunt Floriile, rubrica noastră se aliniază şi ea spiritului acestei sărbători şi vă face cunoscut mobilier modern de inspiraţie florală, purtând semnături ale unor designeri celebri.

BOUQUET - DESIGNER TOKUJIN YOSHIOKA
V-aţi trecut vreodată mâna printr-un buchet de garoafe sau trandafiri? Senzaţia tactilă a fost extrem de plăcută, nu-i aşa? Designerul Tokujin Yoshioka a replicat forma unui buchet de flori în mii de falduri din material de diferite culori prinse manual de husa unui scaun ovoid. Scaunul pe numele lui "Bouquet", creat pentru compania italiană Moroso, pare delicat şi instabil, însă nu vă luaţi după aparenţe. În plus, senzaţia pe care o veţi avea odată aşezaţi este că sunteţi într-o mare de flori.

ANTIBODY CHAISE - DESIGNER PATRICIA URQUIOLA
Patricia Urquiola este recunoscută pe mapamond ca designer de covoare, însă compania italiană Moroso a pus la încercare talentul ei în altă arie de creaţie, cea a designului de mobilier. Rezultatul, chaise longue-ul purtând numele "Antibody", este un amestec de feminitate, delicateţe şi nonconformism. Satisface nevoile ergonomice şi este acoperit cu o husă cu faţă dublă care redă modelul caleidoscopic al unei flori.

FIORE SOFA - DESIGNER SHIRLEY XUE QIN
Shirley Xue Qin a câştigat premiul I la concursul internaţional Red Dot în 2009 cu o piesă de mobilier în formă de floare - "Fiore Sofa". Conceptul de tip puzzle a atins şi multifuncţionalitatea dorită de artist. Din piesa iniţială, organizată pe post de pat, se pot desface patru fotolii şi trei scaune, ordonate în formă de floare. Materialul folosit este ratan sintetic lăcuit împotriva razelor UV şi material textil impermeabil pentru huse.

LOTUS - DESIGNER VLADIMIR USOLTEV
Setul Lotus creat de Vladimir Usoltsev combină două elemente esenţiale pentru o amenajare exterioară, mobilier şi iluminat nocturn. Urmărind evoluţia florii de lotus, designerul a remarcat două faze a acesteia, faze care i-au determinat designul setului, cea închisă (când masa încorporează perfect scaunele) şi cea deschisă (când scaunele sunt detaşate de masă). În interiorul mesei este poziţionat şi un corp de iluminat care se activează progresiv o dată cu retragerea unuia sau mai multor scaune, ajungând să lumineze puternic atunci când toate cele patru scaune sunt îndepărtate.

MAGNOLIA - DESIGN COMPANIA OLANDEZĂ LEOLUX
Magnolia este o floare des stilizată pe imprimeuri de tapet sau materiale textile şi mai puţin folosită ca inspiraţie pentru forma unei piese de mobilier. Atelierul Leolux din Olanda a folosit floarea magnoliei pentru designul unei măsuţe de cafea. Aceasta are două componente, cu înălţimi diferite, care suprapuse în diferite unghiuri redau bogăţia florii de magnolie.

MAMANONMAMA- -DESIGN MARIO BOTTA
Deşi o oglindă trebuie să fie în primul rând funcţională, Mario Botta, arhitect de talie internaţională, a creat în 2005 pentru Horm o oglindă fragmentată în formă de floare. Twistul în această creaţie este dat de lemnul pentru ramă provenit din arborele lalea.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta