x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Soluţii moderne pentru uşurarea treburilor casnice

Soluţii moderne pentru uşurarea treburilor casnice

de Georgiana Teodorescu    |    05 Sep 2009   •   00:00
Soluţii moderne pentru uşurarea treburilor casnice

Printre subiectele cu referire strictă la latura estetică a obiectelor ce compun ambientul standard al locuinţei am încercat să strecurăm şi soluţii practice pentru amplasarea şi manevrarea elementelor cu rol strict funcţional.



Într-o epocă a vitezei şi tehnologiei performante ne-am obişnuit să ne bazăm pentru majoritatea îndeletnicirilor cotidiene pe obiecte electrocasnice setate să rezolve activităţi precum spălatul, gătitul, curăţatul, care până nu demult necesitau timp şi prezenţă fizică din partea noastră. Şi, aşa cum pentru toate celelalte obiecte din casă oameni de specialitate studiază intens, pentru progresul estetic şi funcţional s-au inventat soluţii de organizare perfectă a acestora. Printre acestea se numără şi Colavete.

UNITATE DE DEPOZITARE SPECIALĂ

Lucrurile corect depozitate ne uşurează munca, păstrează curăţenia şi ordinea în spaţii precum birou, bucătărie, baie. V-aţi gândit vreodată că există o unitate de depozitare special compartimentată pentru hainele murdare? Achiziţionarea unui astfel de mobilier poate părea nejustificată, dar utilitatea lui este majoră, ajutând la sortarea hainelor după materialul şi culoarea din care sunt făcute.

De obicei, pentru hainele murdare rezervăm un cos încăpător amplasat în dressing, dulap sau în baie. Unitatea de depozitare propusă aici este multifuncţională, are o lăţime relativ mică (doar 32 de cm), atinge o înălţime de 2 m şi 30 cm. Ea este compusă din multiple dulapuri încorporate, spaţiu pentru maşina de spălat obişnuită şi spaţiul pentru chiuvetă.

Funcţionalitatea primează în ceea ce priveşte modulul de depozitare, designul acestuia fiind unul simplist. Pentru a corela un dulap cu celelalte elemente decorative din încăpere, cei de la Colavene propun diferite culori pentru uşile dulapurilor.

CHIUVETA ACTIVE WASH
Spălatul la mână nu se mai practică. Timpul şi energia investite într-o astfel de activitate nu sunt justificate, din moment ce tehnologia ne pune la dispoziţie o multitudine de opţiuni în ceea ce priveşte gama maşinilor de spălat, setări multiple, programe complexe de curăţare pentru toate tipurile de ţesături şi culori. Însă pentru unele materiale, cum ar fi cele naturale, spălatul manual chiar nu se poate elimina. Cei de la Colavete îl revoluţionează însă, lansând pe piaţă o chiuvetă specială, care setează temperatura şi activează apa în mişcări similare cu cele realizate de mâna umană. Această soluţie este economică din punct de vedere al cantităţii de apă utilizate, al energiei consumate şi al detergentului. Spaţiul relativ mic al acesteia permite spălarea unui număr mic de articole, însă este ideală pentru petele care necesită spălare imediată, precum cele de cafea, vin, sos de roşii, etc.

Apa din cuvă este activată prin mişcări circulare de către patru jeturi speciale de aer propulsat în apă. Efectul este similar cu cel al unui vortex, preferat pentru spălarea gentilă a mătăsurilor, inului, satinului, cashmirului. Temperatura poate merge până la 40 de grade.  

Dezavantajul spălatului în chiuveta Active Wash este lipsa storcătorului, acţiune care poate să necesite timp şi dexteritate pentru materiale fine.

CHIUVETA CU FUNCŢIE DUBLĂ

Practică şi versatilă, acest tip de chiuvetă este construită să reziste factorilor exteriori, soare, îngheţ şi ploaie. Materialul acrilic din care este realizată permite expunerea la exterior. Este gândită ca şi chiuvetă pentru o bucătărie de vară sau un barbeque, dar şi ca bazin pentru spălatul la mână. Deşi activitatea este similară cu cea practicată de bunicile noastre în trecut, tehnica propriu-zisă de îndepartare a petelor este la fel de eficientă şi recomandată pentru toate tipurile de materiale. Chiuveta este dotată cu un blat din lemn utilizat atât pentru spălat, cât şi ca suport pentru preparatul hranei. Aceasta este prevăzută cu un pet de colectare a apei uzate şi un coş detaşabil.

DETALII TEHNICE
Materialul utilizat pentru scheletul chiuvetei cu rol dublu este special: bumbac plastificat. Datorită condiţiilor ridicate de umiditate la care este supus nu se poate realiza din lemn, aburii eliminaţi pe pereţii modulului degradând placa. Pentru unitatea de depozitare se foloseşte lemnul wenge sau rovere şi este recomandată cumpărarea maşinii de spălat şi apoi a unităţii, pentru o îmbinare cât mai exactă, coordonându-se după dimensiuni.

Modulul de depozitare al hainelor murdare poate fi interpretat ca o continuare a dressing-ului. Dacă pentru hainele curate avem multă grijă, le ordonăm după materiale, culori, utilizare şi preferinţe, de ce nu am face la fel şi pentru hainele purtate? Studii au arătat că păstrarea ţesăturilor şi culorilor în condiţii excelente nu depinde numai de modul de spălare, dar şi de modul de păstrare a acestora înainte şi după de spălare. Mai mult, pentru o călcare rapidă evitaţi şifonarea prin depozitarea hainelor în vrafuri. Modulul de la Colavene permite o compartimentare amplă şi individuală.

MODUL INGENIOS
Pentru mobilitate maximă cei de la Colavene au realizat un modul nou, ce încorporează maşina de spălat, blatul şi chiuveta pentru spălare manuală, precum şi un mic spaţiu de depozitare a detergentului etc. Dimensiunile reduse îl recomandă oricărui spaţiu alocat din bucătărie, baie, hol. Mai mult, găsiţi acest modul şi cu roţi ataşate pentru o mutare uşoară. Racordarea la apă şi scurgere se realizează prin spaţii delimitate în spatele modulului, perfect etanşe şi flexibile ca înălţime.  

Pentru detalii tehnice şi mai multe informaţii accesaţi site-ul firmei: www.colavene.it

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta