x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce ar trebui să păstrezi un bol cu zaț de cafea în bucătărie

De ce ar trebui să păstrezi un bol cu zaț de cafea în bucătărie

de Anastasia Paul    |    09 Mai 2024   •   19:45
De ce ar trebui să păstrezi un bol cu zaț de cafea în bucătărie
Sursa foto: pixabay.com

Cafeaua proaspătă are mult mai multe beneficii decât trezirea de dimineață. Există tot felul de utilizări inteligente pe care zațul de cafea le poate avea în bucătărie. Un exemplu este ca neutralizator natural al mirosurilor neplăcute. Păstrarea zațului de cafea într-un castron te va ajuta să ții mirosurile neplăcute departe și va oferi bucătăriei un iz plăcut de cafea.

Cofeina conține azot, un ingredient care are proprietăți de absorbție a mirosurilor. Oamenii de știință de la Colegiul City din New York au descoperit că zațul poate elimina chiar și mirosul de canalizare.

Pune câteva linguri de cafea măcinată într-un recipient deschis în interiorul frigiderului și va alunga mirosurile neplăcute. O poți amplasa oriunde, de la cămară până la dulapuri și sertare de bucătărie, precum și în alte părți ale casei pe care doriți să le păstrezi proaspete.

Alte utilizări geniale pentru zațul de cafea în bucătărie
S-ar putea să fii surprins să afli că zațul de cafea este un agent de curățare excelent. Îl poți folosi pentru a curăța oalele și tigăile murdare. Spală vasele de gătit cu apă, detergent de vase și adaugă câteva linguri de zaț de cafea. Vei observa cum grăsimea și bucățile lipicioase dispar mai repede. Păstrează o linguriță pentru a curăța chiuveta și suprafețele, evitând blaturile de marmură poroasă sau orice loc predispus la pete sau zgârieturi.

Zațul de cafea va fi util atunci când cureți grătarele cuptorului. Nu ai nevoie de substanțe chimice dure pentru a le curăța și degresa. Înmoaie-le într-o soluție de apă caldă și zaț de cafea timp de o oră și apoi curăță-lecu un burete.

Și dacă ești îngrijorat de dăunătorii din bucătăria ta, vestea bună este că unele urăsc mirosul cafelei, inclusiv țânțarii, furnicile, viespile și puricii. Așa că acel bol de cafea mirositoare ar trebui să-i țină departe. Ai putea chiar să păstrezi niște zaț de cafea pe terasă din acest motiv. De la odorizant natural la ajutoare de curățare pentru bucătărie și respingător de insecte, o singură pungă de cafea vine cu multe beneficii în bucătărie, potrivit housedigest.com.

 

×
Subiecte în articol: zat cafea bucătărie