Alimentaţia reprezintă baza construcției umane, de care depinde în mod direct sănătatea şi echilibrul fiecăruia. Hrana, absolut indispensabilă, este unul dintre elementele menite să ne asigure energia necesară desfăşurării activităţilor biologice, intelectuale şi fizice, dar şi nutrienții necesari construcţiilor şi modificărilor celulare.
Nu orice aliment este benefic pentru corpul uman. Calitatea unui aliment rezidă atât din sursa din care provine, cât şi din modul de prelucrare industrială sau casnică al acestuia. Cele mai sănătoase sunt cele de provenienţă naturală, care nu conţin adaosuri sintetice (aditivi), care nu au trecut prin procese de rafinare industrială şi care nu au fost excesiv de prelucrate.
În ultima vreme, medicii nutriționiști au acordat o importanță deosebită informării populației asupra efectelor alimentelor de larg consum, punând accentul pe evitarea alimetelor nesănătoase.
Iată care sunt, recomandările acestora cu privire la anumite categorii de produse alimentare:
Te-ar mai putea interesa si:
Iute la gust, iute în tratarea bolilor. 100 de motive să mănânci ARDEI IUTE, chiar și în ceai sau dulceață!
Top 7 cele mai eficiente antiinflamatoare naturale
„Dragonul mic” înlocuiește sarea și vindecă mușcăturile veninoase de șarpe
1. Fructele și legumele
Incontestabil, acestea fac parte din categoria alimentelor sănătoase, al căror aport de vitamine și minerale oferă energie pentru întreaga zi. Este recomandat să mâncați măcar 5 feluri de fructe și legume în fiecare zi. Puteți, dacă vreți, să măriți numărul de fructe și legume zilnice.
De exemplu, puteți consuma:
- un pahar de suc și bucăți de banană cu cereale integrale
- o salată la prânz
- o pară ca o gustare de prânz
- o porție de mazăre sau alte legume cu mâncarea de seară
2. Peștele
.............................................
Citește continuarea pe ANTENA SATELOR