"Doar specialistii degusta vinul ca sa ii expuna caracteristicile, ceilalti iubitori il beau pur si simplu pentru a-i descoperi calitatile" este de parere Nick Filip, directorul general al unui magazin de vinuri din Bucuresti.
Bucium este o podgorie romaneasca foarte veche, unde se produc vinuri de calitate superioara de multe sute de ani. Amplasata in apropierea Iasiului, podgoria Bucium este renumita pentru vinurile sale albe, in mod special cele seci. "Trebuie sa fie ani deosebiti ca vinurile seci de Bucium sa capete desavarsire. Toamnele trebuie sa fie lungi, astfel incat strugurele sa poata acumula foarte mult zahar", spune Alice Grigorescu, director AG Export Consultant. Vinurile seci obtinute din astfel de struguri pot ajunge la un grad de alcoolemie de pana la 13%. Cu cat vinurile au o tarie alcoolica mai mare, cu atat ele sunt mai bune.
AMBIENT "Vinul se bea intr-un loc elegant, intim, plin de caldura sufleteasca si de iubire. Atmosfera trebuie sa fie una placuta, prieteneasca, intretinuta si de o muzica de fundal potrivita" Alice Grigorescu director firma de consultanta |
DESAVARSIRE "Vinurile demi dulci si dulci se preteaza cel mai bine la invechire. In urma acestui fenomen, care se poate petrece fie in butoaie, fie in sticle, vinurile se deschid precum o floare dezvaluindu-si toate aromele" Alice Grigorescu director firma de consultanta |