Ingrediente:
un pui sau aripioare de pui, doua cepe, 3-4 ardei grasi, 4 rosii,
200 g ardei iute, sare, piper, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel,
ulei de masline, sare, piper, aripioare de curcan
|
1 Se ia un pui, se curata de grasime, se transeaza in bucati potrivit de mari si se spala. Apoi se lasa pe un servet absorbant sa se scurga apa. Cepele se curata de foi, se spala si se toaca.
2 Intr-un vas se incinge ulei de masline si se calesc cepele, la foc potrivit, timp de cateva minute, amestecand incontinuu.
3Se adauga bucatile de pui si se lasa la inabusit pana cand se rumenesc frumos pe toate partile.
4 Intre timp, ardeii grasi si cei iuti, se spala, se curata de seminte si vinisoare si se taie in rondele. Rosiile se spala, se oparesc, apoi se descojesc si se taie in cubulete. Peste bucatile de pui se adauga, mai intai, ardeii, dupa care se pun si cubuletele de rosii.
5 Se lasa la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. La sfarsit se adauga usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
|
Sfat: Se pot folosi si aripioare de curcan.
Bautura: Tamaioasa Romaneasca
|
|