Ingrediente:
doi dovlecei, 8 felii de hering marinat, doi ardei capia, 4 andive, 250 g faina, 150 ml lapte dulce, doua oua, un varf de cutit cu praf de copt, o lamaie, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, cimbru, sos de rosii picant, rosii
|
1 Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, laptele dulce, ouale, sarea si piperul dupa gust. Se mixeaza totul si se lasa cinci minute sa se odihneasca aluatul.
2 Se incinge ulei intr-o tigaie si, cu o lingura, se ia din aluat si se pune in tigaie sub forma de gogosele. Se prajesc pe ambele parti pana cand capata o culoare aurie. Se scot cu o spumiera si se asaza pe un servet de hartie absorbant.
3 Andivele se spala, se taie in bucati si se stropesc cu sucul de lamaie. Se lasa cinci minute ca sa actioneze sucul, apoi se prajesc in ulei incins timp de doua-trei minute.
4 Ardeii capia si dovleceii se spala, se taie in felii subtiri si se calesc timp de cinci minute. Se suprapun alternativ felii de dovlecei, gogosele, felii de peste, ardei capia si tot asa pana cand se realizeaza toate turnuletele.
5 Se servesc alaturi de andivele prajite, presarate cu cimbru tocat.
|
Sfat: Se servesc alaturi de un sos de rosii picant sau salata de rosii cu cimbru.
Bautura: Feteasca Regala
|
|