Ingrediente:
8 felii parizer vegetal, 200 g pesmet, doua oua, 3 radacini de hrean, 3 linguri de maioneza, o salata verde, doi ardei grasi verzi, 100 g masline negre, boia dulce, praf de nucsoara, nuca macinata, sare, piper, ulei, rozmarin, ardei iute
|
1 Bucatile de hrean se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun intr-un castron, se adauga maioneza, sarea si piperul dupa gust, se amesteca totul, apoi se introduce la rece pentru 20 de minute.
2 Pesmetul se amesteca bine cu o lingurita de boia dulce, un varf de cutit cu praf de nucsoara, o lingurita de nuca macinata, sare si piper dupa gust.
3 Ouale se sparg intr-o farfurie adanca, se condimenteaza si se bat bine cu o furculita.
4 Feliile de parizer se trec prin ouale batute, apoi prin amestecul de pesmet si se prajesc in ulei incins, avand grija sa nu se arda pesmetul.
5 Se scot din tigaie si se pun pe un servet absorbant ca sa se elimine uleiul in exces.
6 Se servesc calde sau reci, cu salata verde, ardeii taiati in felii, pasta de hrean si masline.
|
Sfat: In pasta de hrean putem adauga rozmarin tocat, iar in pesmet, ardei iute tocat marunt.
Bautura: Riesling
|
|