Ingrediente: un kilogram carne de miel, 500 g spanac, 600 g făină, 120 g unt, 270 ml lapte dulce, 5 ouă, 25 g drojdie, o legătură ceapă verde, 3 fire usturoi verde, o lingură de zahăr tos, tarhon, sare, piper, unt pentru forme, sos de hrean, sfeclă roşie | 1 Intr-un castron se dizolvă drojdia, zahărul tos, o linguriţă de sare şi patru linguri de lapte. 2 Se adaugă două linguri de făină, se amestecă şi se lasă să crească drojdia. Se adaugă restul de lapte, două ouă, untul topit şi făina rămasă. Se frămăntă pănă cănd rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit. 3 Carnea de miel se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu spanacul şi verdeaţa călite, două ouă, tarhonul tocat, sarea şi piperul după gust. 4 Din aluat se intinde o foaie şi se decupează cercuri cu o formă sau cu o cană. Se ung forme de brioşe cu unt, se aşază cercurile de aluat şi se umplu cu compoziţia de carne. 5 Se decorează cu figurine din aluat, se ung cu ou şi se introduc in cuptor. Se ţin circa 30-40 de minute la foc mediu, apoi se scot din formă şi se lasă să se răcească. Sfat: Se servesc cu sos de hrean sau salată de sfeclă roşie. Băutura: Frăncuşă | |