|
INGREDIENTE:
BLATUL: 100 g ciocolata
,75 g faina
,125 g unt
,doua oua
,150 g zahar
,zahar vanilinat
,o lingurita cu praf de drojdie
,un praf de sare
CREMA: 100 ml apa
,120 g zahar
,zahar vanilinat
,4 galbenusuri
,200 g unt
MOD DE PREPARARE
Se topeste ciocolata pe baie de aburi, dupa care se incorporeaza untul, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga apoi ouale, faina, drojdia si sarea. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul preincalzit, 40 de minute. Se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se taie in patru foi subtiri.
Se fierb apa cu zaharul. Dupa ce siropul s-a legat, se adauga vanilia si se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca impreuna cu siropul, turnat incetul cu incetul. Se asaza din nou vasul pe foc, amestecand incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat, crema se lasa la racorit. Untul se amesteca cu crema calda, frecand-o pana cand devine spumoasa. Crema se asaza imediat intre foi, pentru a nu se intari.
|
BAUTURA:
Cappuccino
|
SFAT
Deasupra se rade ciocolata amaruie.
|
|