Ingrediente:
500 g rosii, 400 g fasole verde, doi ardei grasi, jumatate de telina, doi morcovi, 250 ml bors, 3 piepti de pui, 50 g orez, un ou, doua cepe, doua felii de paine, doua linguri de faina, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, patrunjel, conopida
|
1. Cepele se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se curata de seminte si se taie in cubulete. Pieptii de pui se dezoseaza si se da carnea prin masina de tocat.
2. Se pune carnea intr-un castron si se adauga oul batut, faina, jumatate din cantitatea de ceapa si ardeiul gras. Se pune orezul, feliile de paine curatate de coaja si faramitate.
3. Se condimenteaza totul cu sare si piper, se amesteca pana cand se omogenizeaza toate ingredientele si se formeaza chiftelutele.
4. Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga ceapa ramasa, morcovii, uleiul si telina taiate in cubulete. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga fasolea, chiftelutele si restul de ardei gras.
5. Se fierbe totul pana cand chiftelutele sunt aproape gata, se adauga borsul si rosiile date pe razatoare. Ciorba se serveste presarata cu patrunjel tocat.
|
Sfat: In loc de fasole verde putem folosi conopida rupta in buchetele.
Bautura: Votca
|
|