Ingrediente:
4 pere, doua portocale, 150 g zahar tos, zahar vanilinat, un litru de vin rosu dulce, un baton de scortisoara, 5 cuisoare, un praf de nucsoara, 5 g ghimbir, 4 boabe de piper, o steluta de anason, un varf de cutit cu cardamon, menta, frisca
|
1. Portocalele se spala, se sterg cu un servet de bucatarie, apoi li se curata coaja sub forma de spirala cu un cutit ascutit.
2. Perele se spala, se curata de coaja, dar li se pastreaza codita. Se asaza intr-o oala si peste ele se pun vinul, zaharul tos si batonul de scortisoara.
3. Se adauga cuisoarele, pudra de nucsoara, boabele de piper si ghimbirul curatat de coaja, taiat felii subtiri, si cojile de portocala.
4. Se presara cardamonul, se adauga anasonul, se pune oala pe foc si se lasa circa 25 de minute dupa ce vinul a inceput sa fiarba.
5. Se scot perele din vin, se pun in cupe, se infasoara cu cojile de portocala, se toarna vinul caldut strecurat peste pere si se servesc.
|
Sfat: Se pot servi alaturi de frisca amestecata cu menta tocata.
Bautura: Cabernet Sauvignon
|
|