Sezonul căpșunilor e în toi așa că acum e cel mai bun moment pentru a te bucura de fructele dulci, zemoase și extrem de gustoase. Dacă vrei să slăbești, căpșunile sunt ideale pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, scrie ziarulring.ro.
Căpșunile, o sursă de vitamine și antioxidanți
Cu un conținut de 90% apă, căpșunile asigură echilibrul de minerale, oferă senzația de sațietate și ajută organismul să elimine toxinele. Căpșunile sunt indicate în diete datorită conținutului scăzut de calorii (200 de grame au doar 49 de calorii). Acestea sunt bogate în vitamina B6, vitamina C, fosfor, magneziu, potasiu, iod, acid folic și grăsimi sănătoase omega-3. De asemenea, fructele sunt recunoscute pentru efectele antiinflamatorii, datorate antioxidanților care dau culoarea roșie și care ajută la stimularea creierului.
Căpșunile tratează boli
Sunt benefice pentru ficat și bilă. Datorită conținutului de vitamina K, acestea ajută în insuficiența hepatică și afecțiunile bilei.