x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Euforii... pascale

0
16 Apr 2009 - 00:00
Euforii... pascale

Se numesc Nicolai Tand şi Susan Yahia şi sunt vedetele emisiunii "Euforia Cuisine" (de la Euforia TV, bineînţeles!).



Nicolai a locuit o vreme în Franţa şi a fost manager al unor restaurante de pe celebra Riviera, la Monaco şi St. Tropez. Este expert în bucătării sofisticate - zice francezul: "Noblesse oblige", iar nobleţea artei culinare din Hexagon "obligă" la păstrarea unui standard al rafinamentului în bucătărie.

Susan s-a născut în Sudan, a locuit în Kuweit şi Libia, dar a ales până la urmă să trăiască în România. Între Europa şi Africa, în materie de gastronomie, Susan alege... Asia. Este adepta mâncărurile picante, pregătite cu condimente orientale, dar nu refuză nici o porţie de sărmăluţe sau de chifteluţe marinate, în cel mai pur stil românesc.

Cei doi s-au întâlnit pe platourile de filmare ale emisiunii "Euforia Cuisine"... Şi tot acolo au creat un meniu de Paşti, pe care s-au hotărât să îl ofere şi cititorilor Jurnalului de bucătărie. Un meniu pe care l-am putea înscrie în sintagma "euforii pascale"...

Cotlet de miel cu ratatouille

Ingrediente: 250 g coastă de miel, făină, pesmet, un ou bătut, o roşie, o vânătă, doi ardei graşi, un dovlecel, două ciuperci , o ceapă, un usturoi, parmezan, mozzarella, mămăligă, sos de muştar, ulei de măsline, sare, piper.

Preparare: Coasta de miel se fragmentează, se dă prin făină, prin ou şi prin pesmet. Apoi se pune la prăjit în ulei de măsline încins. Usturoiul, ceapa, dovlecelul, ciupercile, vânăta şi ardeii se taie rondele şi se pun la prăjit în ulei de măsline timp de 10 minute, pentru a le păstra crocante. Peste mămăliga deja fiartă şi răcită se pun caşcaval, mozzarella şi pesmet şi se lasă 5 minute la cuptor la gratinat. Spre finalul coacerii legumelor se adaugă şi roşiile şi se mai lasă timp de 5 minute la prăjit. Se aşază toate preparatele pe un platou peste care se adaugă sosul de muştar. Sosul de muştar conţine boabe de muştar şi ulei de măsline.

Salată cu ouă:

Ingrediente: ouă, lobodă roşie, ardei roşu, castravete, măr, ciuperci, porumb, ceapă, lămâie, ulei de măsline.

Preparare: Se taie ouăle fierte, castraveţii şi ciupercile felii subţiri. Mărul, ceapa roşie, ardeiul roşu se taie fâşii. Toate legumele se amestecă într-un bol împreună cu lobodă tăiată mărunt şi porumb. Pe un platou se aşază legumele, deasupra lor feliile de ouă, de jur-împrejur, se stropesc cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Se decorează cu roşii şi felii de lămâie.

Ouă umplute


Ingrediente: ouă fierte, brânză de vaci proaspătă, ton în ulei, ceapă verde, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel, roşii, lobodă sau salată.

Preparare: Pentru umplutură se pun într-un vas brânza de vaci proaspătă, tonul, ceapa verde tocată, piperul, zeama de lămâie şi mixează cu blenderul până se obţine pasta. Cu ajutorul unei pungi (sau chiar cu o linguriţă)  se umplu ouăle cu amestecul obţinut. La final de decorează cu pătrunjel, felii de roşii şi frunze de lobodă sau salată.

Ruladă de miel cu piure de păstârnac şi cremă de ardei

Ingrediente: pentru rulada de miel:  pulpă de miel, pătrunjel proaspăt, ceapă şi usturoi verde, salvie, ardei gras roşu, sare, piper, vin roze, ulei de măsline; pentru piureul de păstârnac:  păstârnac, smântână lichidă (32% grăsime), lapte degresat, sare, ulei de măsline;  pentru crema de ardei: ardei gras, sare, piper, ulei de măsline.

Preparare: Pulpa de miel se întinde şi se crestează pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit (este de preferat ca pulpa de miel să fie partea din spate, deoarece este mai cărnoasă şi nu are fibre). Se aşază în mijlocul pulpei de miel, astfel pregătite: verdeaţa, pătrunjelul verde, ceapa şi usturoiul verde, salvia şi câteva felii de ardei gras. Se asezonează cu sare şi piper şi se rulează. Apoi se leagă cu aţă pentru alimente. Rulada se trage la tigaie pentru a căpăta o crustă. Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă vin (se poate amesteca vinul alb cu cel roşu), se adaugă pătrunjel, ceapă şi usturoi verde, frunze de salvie, după care se lasă la cuptor timp de 40 de minute. Pentru piureul de păstârnac se fierbe păstârnacul, apoi se adaugă smântână lichidă, ulei de măsline si se mixează.

Pentru a subţia piureul se poate adăuga lapte degresat. Se pune sare după gust. Pentru crema de ardei gras, ardeii graşi se coc sau se prăjesc în tigaie, se curăţă şi se blendează cu puţin ulei de măsline până se obţine o pastă.

Pe platou se aşază felii de ruladă de miel, piure de păstărnac şi, alături, crema de ardei.

Citeşte mai multe despre:   ulei,   măsline,   ardei,   miel,   calendar gastronomic

 



Mai multe titluri din categorie

Adriana şi Romică au câștigat cel de-al 16-lea sezon Te cunosc de undeva! Finala, lider de audienţă în rândul publicului din mediul urban

Adriana şi Romică au câștigat cel de-al 16-lea sezon Te cunosc de undeva!  Finala, lider de audienţă în rândul publicului din mediul urban
Galerie Foto Show-ul Te cunosc de undeva! și-a desemnat aseară câștigătorii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor: Adriana şi Romică. Îndrăgitul cuplu format chiar pe scena transforming show-ului a obţinut cele mai...

3 provocări cu care se confruntă profesioniștii din domeniul beauty

3 provocări cu care se confruntă profesioniștii din domeniul beauty
Profesioniștii din domeniul beauty întâlnesc în fiecare zi diferite obstacole determinate fie de evoluția internetului, fie de timpul din ce în ce mai limitat al clienților. Tacticile și instrumentele potrivite...

Emilia Popescu, monolog emoţionant în finala Te cunosc de undeva! Andreea Bălan: „Am plâns şi am avut un nod în gât!”

Emilia Popescu, monolog emoţionant în finala Te cunosc de undeva! Andreea Bălan: „Am plâns şi am avut un nod în gât!”
Galerie Foto Marea finală Te cunosc de undeva! își va desemna câștigătorul, sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1, într-o gală spectaculoasă şi emoţionantă deopotrivă. După 14 săptămâni de show și câteva luni bu...

Turcia revine în forță, după ce a anunțat încă o dată primirea turiștilor fără testare

Turcia revine în forță, după ce a anunțat încă o dată primirea turiștilor fără testare
Galerie Foto Una dintre destinațiile turistice preferate de români, Turcia, a anunțat, recent, că de la 1 iunie ar putea primi turiști fără condiționarea vaccinării sau a testării pentru COVID-19. Un anunț similar l-a mai...

Cum poți să îți creezi confortul pe care-l meriți: soluții pentru cămin și pentru starea ta de bine

Cum poți să îți creezi confortul pe care-l meriți: soluții pentru cămin și pentru starea ta de bine
Galerie Foto Se spune că dacă nu lupți pentru ceea ce vrei, meriți ceea ce ai, însă totul devine mult mai complicat atunci când ești pe cont propriu, fără un sprijin constant, cu un salariu satisfăcător, dar nu suficient...

(P) Profita de ofertele last minute Egipt si viziteaza singura minune a lumii antice inca in picioare!

(P) Profita de ofertele last minute Egipt si viziteaza singura minune a lumii antice inca in picioare!
Galerie Foto In fiecare zi, mii de turisti din intreaga lume profita de ofertele last minute, insa de ce exista aceasta atractie? Este pentru ca ofera nenumarate beneficii aventurierilor, pe langa reducerile de pret care sunt atat de...

Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depășit pe Messi și Ronaldo

Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depășit pe Messi și Ronaldo
Luptătorul de MMA, irlandezul Conor McGregor, a fost desemnat pentru prima dată în carieră cel mai bine plătit sportiv al planetei, conform celor de la Forbes, după ce a acumulat 180 milioane de dolari americani î...

Duminică, 16 mai, de la 13:15,​​​​​​​Antena 1 lansează un nou show de cooking - Hello Chef

Duminică, 16 mai, de la 13:15,​​​​​​​Antena 1 lansează un nou show de cooking - Hello Chef
Galerie Foto Duminica aceasta, de la 13:15, Antena 1 lansează un nou proiect de cooking – Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef – Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie – dr. Ce...

(P) Confort termic și siguranță prin ușile de la Special Doors

(P) Confort termic și siguranță prin ușile de la Special Doors
O casă nouă, construirea unui apartament sau renovarea lor trebuie să îndeplinească numeroase condiții pentru a asigura un confort termic și fonic întregii familii. Printre cele mai importante aspecte se...

Merita sa devii model intr-un studio de videochat in prezent?

Merita sa devii model intr-un studio de videochat in prezent?
Galerie Foto Daca 2020 si 2021 s-au dovedit ani foarte grei pentru unele domenii, lucrurile au stat cu totul diferit pentru industria divertismentului pentru adulti. Masurile de restrictie luate pretutindeni in lume au determinat...

X Factor 2021 începe preselecțiile pentru cel de-al zecelea sezon

X Factor 2021 începe preselecțiile pentru cel de-al zecelea sezon
X Factor își caută câștigătorul sezonului cu numărul zece al emisiunii, iar cei interesați se pot deja înscrie la casting! Cei care consideră că au ”factorul X” sunt așteptați să se înscrie pe...

Echipa mov pierde primul bucătar în sezonul 9. Chef Scărlătescu pune în joc prima amuletă: „Toată lumea era panicată”

Echipa mov pierde primul bucătar în sezonul 9. Chef Scărlătescu pune în joc prima amuletă: „Toată lumea era panicată”
Galerie Foto Seara de duminică a adus la Chefi la cuțite o confruntare tăioasă între echipele sezonului 9, o situație de egalitate în ceea ce privește voturile battle-ului și un verdict neplăcut pentru chef Cătălin...

Du curatenia la un alt nivel cu un mop electric!

Du curatenia la un alt nivel cu un mop electric!
Galerie Foto Tu cum procedezi cand vine momentul sa faci curatenie in casa? Probabil ca faci un plan „de actiune”, iti organizezi timpul, imparti task-urile pe care trebuie sa le indeplinesti. Totodata, verifici daca ai toate...

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”
Galerie Foto Diseară, de la 20:00, pe Antena 1, o nouă confruntare între echipele sezonului 9 ”Chefi la cuțite” va ridica presiunea la cote maxime. Câștigător detașat în ultima ediție, chef Scărlătescu va intra...

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe
Galerie Foto O gală cu miză mare, aseară la Te cunosc de undeva!, căci show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși şi-a desemnat finaliștii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor, într-o seară cu o tematică...
Serviciul de email marketing furnizat de