x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Euforii... pascale

0
16 Apr 2009 - 00:00
Euforii... pascale

Se numesc Nicolai Tand şi Susan Yahia şi sunt vedetele emisiunii "Euforia Cuisine" (de la Euforia TV, bineînţeles!).



Nicolai a locuit o vreme în Franţa şi a fost manager al unor restaurante de pe celebra Riviera, la Monaco şi St. Tropez. Este expert în bucătării sofisticate - zice francezul: "Noblesse oblige", iar nobleţea artei culinare din Hexagon "obligă" la păstrarea unui standard al rafinamentului în bucătărie.

Susan s-a născut în Sudan, a locuit în Kuweit şi Libia, dar a ales până la urmă să trăiască în România. Între Europa şi Africa, în materie de gastronomie, Susan alege... Asia. Este adepta mâncărurile picante, pregătite cu condimente orientale, dar nu refuză nici o porţie de sărmăluţe sau de chifteluţe marinate, în cel mai pur stil românesc.

Cei doi s-au întâlnit pe platourile de filmare ale emisiunii "Euforia Cuisine"... Şi tot acolo au creat un meniu de Paşti, pe care s-au hotărât să îl ofere şi cititorilor Jurnalului de bucătărie. Un meniu pe care l-am putea înscrie în sintagma "euforii pascale"...

Cotlet de miel cu ratatouille

Ingrediente: 250 g coastă de miel, făină, pesmet, un ou bătut, o roşie, o vânătă, doi ardei graşi, un dovlecel, două ciuperci , o ceapă, un usturoi, parmezan, mozzarella, mămăligă, sos de muştar, ulei de măsline, sare, piper.

Preparare: Coasta de miel se fragmentează, se dă prin făină, prin ou şi prin pesmet. Apoi se pune la prăjit în ulei de măsline încins. Usturoiul, ceapa, dovlecelul, ciupercile, vânăta şi ardeii se taie rondele şi se pun la prăjit în ulei de măsline timp de 10 minute, pentru a le păstra crocante. Peste mămăliga deja fiartă şi răcită se pun caşcaval, mozzarella şi pesmet şi se lasă 5 minute la cuptor la gratinat. Spre finalul coacerii legumelor se adaugă şi roşiile şi se mai lasă timp de 5 minute la prăjit. Se aşază toate preparatele pe un platou peste care se adaugă sosul de muştar. Sosul de muştar conţine boabe de muştar şi ulei de măsline.

Salată cu ouă:

Ingrediente: ouă, lobodă roşie, ardei roşu, castravete, măr, ciuperci, porumb, ceapă, lămâie, ulei de măsline.

Preparare: Se taie ouăle fierte, castraveţii şi ciupercile felii subţiri. Mărul, ceapa roşie, ardeiul roşu se taie fâşii. Toate legumele se amestecă într-un bol împreună cu lobodă tăiată mărunt şi porumb. Pe un platou se aşază legumele, deasupra lor feliile de ouă, de jur-împrejur, se stropesc cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Se decorează cu roşii şi felii de lămâie.

Ouă umplute


Ingrediente: ouă fierte, brânză de vaci proaspătă, ton în ulei, ceapă verde, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel, roşii, lobodă sau salată.

Preparare: Pentru umplutură se pun într-un vas brânza de vaci proaspătă, tonul, ceapa verde tocată, piperul, zeama de lămâie şi mixează cu blenderul până se obţine pasta. Cu ajutorul unei pungi (sau chiar cu o linguriţă)  se umplu ouăle cu amestecul obţinut. La final de decorează cu pătrunjel, felii de roşii şi frunze de lobodă sau salată.

Ruladă de miel cu piure de păstârnac şi cremă de ardei

Ingrediente: pentru rulada de miel:  pulpă de miel, pătrunjel proaspăt, ceapă şi usturoi verde, salvie, ardei gras roşu, sare, piper, vin roze, ulei de măsline; pentru piureul de păstârnac:  păstârnac, smântână lichidă (32% grăsime), lapte degresat, sare, ulei de măsline;  pentru crema de ardei: ardei gras, sare, piper, ulei de măsline.

Preparare: Pulpa de miel se întinde şi se crestează pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit (este de preferat ca pulpa de miel să fie partea din spate, deoarece este mai cărnoasă şi nu are fibre). Se aşază în mijlocul pulpei de miel, astfel pregătite: verdeaţa, pătrunjelul verde, ceapa şi usturoiul verde, salvia şi câteva felii de ardei gras. Se asezonează cu sare şi piper şi se rulează. Apoi se leagă cu aţă pentru alimente. Rulada se trage la tigaie pentru a căpăta o crustă. Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă vin (se poate amesteca vinul alb cu cel roşu), se adaugă pătrunjel, ceapă şi usturoi verde, frunze de salvie, după care se lasă la cuptor timp de 40 de minute. Pentru piureul de păstârnac se fierbe păstârnacul, apoi se adaugă smântână lichidă, ulei de măsline si se mixează.

Pentru a subţia piureul se poate adăuga lapte degresat. Se pune sare după gust. Pentru crema de ardei gras, ardeii graşi se coc sau se prăjesc în tigaie, se curăţă şi se blendează cu puţin ulei de măsline până se obţine o pastă.

Pe platou se aşază felii de ruladă de miel, piure de păstărnac şi, alături, crema de ardei.

Citeşte mai multe despre:   ulei,   măsline,   ardei,   miel,   calendar gastronomic

 



Mai multe titluri din categorie

Mentenanță site Jurnalul.ro

Mentenanță site Jurnalul.ro
În cursul zilei de joi, 25 februarie, siteul jurnalul.ro nu va putea fi accesat. Vor fi efectuate unele lucrări de mentenanță la serverele siteului.   Ne cerem scuze pentru eventualele...

Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal
Galerie Foto În ultima perioadă, tot mai multe companii au renunțat la munca de la birou. Din motive de siguranță, angajații au început să lucreze din confortul propriei locuințe, lucru ce este, pe de-o parte, plăcut...

Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1

Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul...

Trei zile îți fură privirea

Trei zile îți fură privirea
Galerie Foto Trei zile dedicate alegerii cadourilor care marchează venirea primăverii – marți, miercuri și joi. Doar în această săptămână te pregătești să întâmpini primăvara cu bijuterii alese, piese decorative de...

Topul celor mai frumoase hoteluri și pensiuni de la Marea Neagră

Topul celor mai frumoase hoteluri și pensiuni de la Marea Neagră
Îți faci deja planuri pentru vacanța de vară? Înainte să intri pe site-ul CazarePeLitoral.ro și să-ți alegi unitatea de cazare unde să-ți petreci sejurul pe litoral, citește acest articol și descoperă care...

Nae Nicolae merge în finala iUmor, sezonul 10

Nae Nicolae merge în finala iUmor, sezonul 10
Nae Nicolae a fost trimis de votul celor de acasă direct în finala iUmor sezonul 10, alături de primul finalist din acest sezon, Florin Gheorghe. Aceasta este a doua finală în care Nae Nicolae va participa, dup

Ce reguli trebuie respectate atunci cand transporti animale vii?

Ce reguli trebuie respectate atunci cand transporti animale vii?
La ora actuală, o bună parte din totalul transportului de animale vii se referă la deplasarea acestora, în condiții care trebuie respectate cu strictețe, către abatoare. În acest scop, se folosesc anumite...

Cine sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie

Cine sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie
Considerați bandiții apelor, pirații au produs probleme pe mare cu câteva secole bune înainte de Hristos, în perioada în care a început să se facă și comerț pe mare, iar jafurile au continuat pentru mult...

Kim Kardashian a cerut, oficial, divorţul de rapperul Kanye West

Kim Kardashian a cerut, oficial, divorţul de rapperul Kanye West
Kim Kardashian a cerut oficial divorţul de soţul ei, rapperul şi antreprenorul Kanye West. O reprezentantă a lui Kardashian a confirmat că a finalizat documentele care pun capăt celor şapte ani de căsătorie a...

Ozana, la Te cunosc de undeva!: „Îmi cer scuze, pentru prima oară în viaţa mea, pentru notele pe care le voi da!”

Ozana, la Te cunosc de undeva!: „Îmi cer scuze, pentru prima oară în viaţa mea, pentru notele pe care le voi da!”
                    Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1, vine cu o...

De ce este important să faci voluntariat

De ce este important să faci voluntariat
Pe lângă faptul că îi ajută pe alţi semeni aflaţi în condiţii de viaţă dificile, s-a demonstrat că voluntariatul îmbunătățește și starea de spirit a voluntarilor. Este în natura umană să ne simțim...
Serviciul de email marketing furnizat de