x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mâncare rapidă de năut. Rețetă de post

Mâncare rapidă de năut. Rețetă de post

de Andreea Tiron    |    23 Noi 2023   •   09:45
Mâncare rapidă de năut. Rețetă de post
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Rețetele simple ne plac cel mai mult, așa că am pregătit, în mai puțin de jumătate de oră, o mâncare rapidă de năut. Iar ajutorul ingredientelor din conservă, în cazul nostru, al boabelor de năut, a fost neprețuit.

Vouă ce conserve de legume nu vă lipsesc din cămară?

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 2 cutii de năut boabe

  • 1 ceapă

  • 1 morcov

  • 1 ardei gras roșu, mic

  • 1⁄2 linguriță de turmeric (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați ceapa mărunt, cubulețe ardeiul gras și dați pe răzătoare morcovul.
  • Căliți ceapa în puțin ulei încins. După 1-2 minute, puneți morcovul ras și mai apoi cubulețele de ardei.
  • Completați apoi cu boabele de năut, bine scurse, sare, piper și un pic de apă. Acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc potrivit, câteva minute, nu mai mult de 15-20 de minute.
  • Cu puțin timp înainte de a fi gata, adăugați pudra de turmeric (sau curcuma, cum poate o mai știți) și amestecați.
  • În farfurii, presărați și puțin pătrunjel verde tocat fin. Iar dacă puneți lângă mâncarea de năut și niște lipii arăbești, poate puțin rumenite într-o tigaie, chiar veți spune că ați făcut o mini-călătorie în Orient.

naut

 

×
Subiecte în articol: naut reteta