x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniu de preşedinte

Meniu de preşedinte

de Carmen Dragan    |    20 Ian 2009   •   00:00

După depunerea jurământului, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, va lua dejunul împreună cu familia şi 200 de invitaţi.



La antreu se vor delecta cu un ragut de crustacee, compus în principal din homari şi creveţi, stropit cu Sauvignon blanc din California. Într-un serviciu de porţelan, invitaţii vor continua dejunul cu raţă sălbatică în sos de cireşe dulci-acrişoare şi friptură de fazan cu rozmarin, cimbru, salvie, iar ca garnitură vor servi orez, cartof dulce şi legume de iarnă, preparate însoţite de Pinot Noir californian. Desertul va fi compus din baba (mic cozonac din aluat dospit, asemănător cu savarina) cu măr, scorţişoară şi şampanie. Meniul, mobilierul şi vesela, toate au amintit de Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea preşedinte american, de la naşterea căruia se împlinesc anul acesta 200 de ani.

×
Subiecte în articol: gastronomie