x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

26 Ian 2011   •   17:50
Cristina Miercan, Braşov. Vă ofer un desert deosebit. Aveţi nevoie de urmă­toarele ingrediente: 20 bucăţi caise uscate, 20 bucăţi smochine de mări­mea caiselor, 100 g stafide, 100 g miez de nucă strivit, 200 g brânză de vaci, 250 ml votcă, două linguri zahăr pudră, două stele de cardamom, 50 g fistic strivit, sare. Preparare: Într-un castron, dizolvaţi zahărul în votcă, adău­gaţi stafidele şi stelele de cardamom. Cres­taţi pe jumătate caisele şi smochi­nele, precum valvele de scoici şi le adă­ugaţi în votcă. Amestecaţi cu grijă, să nu se rupă, şi lăsaţi până a doua zi. Fră­mân­taţi brânza cu un praf de sare şi lă­saţi la scurs tot până a doua zi. Scoateţi caisele, smo­chi­nele şi cardamomul. În res­tul de vot­că adăugaţi brânza bine scur­să, miezul de nucă, dregeţi de dulce adău­gând za­hăr pudră după gust şi ames­tecaţi bine, obţinând o cremă cu stafide şi nucă. Umpleţi fiecare caisă şi smochi­nă, apoi le montaţi pe un platou după do­rinţă. Le puteţi presăra cu zahăr tos şi fistic pisat. Se servesc la cafea sau ceai.

Lucia Dumbrăveanu, Bucureşti. Vă ofe­rim o reţetă pentru sandvişuri, pentru care sunt necesare următoarele ingrediente: un pachet brânză de vaci, doi cartofi, un ou, 100 ml ulei, 2-3 linguri de smântână, două linguriţe muştar, cinci căţei de usturoi, o jumătate de linguriţă de boia dulce, sare. Preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, cu un praf de sare. Fierbinţi, îi descojiţi şi-i pasaţi bine, apoi îi mixaţi adăugând uleiul, oul şi muşta­rul, până obţineţi un fel de maioneză. Adăugaţi brânza de vaci, usturoiul pisat, boiaua şi dregeţi de sare. Dacă pasta este prea groasă, adăugaţi smântână. Prăjiţi rondele de baghetă, le ungeţi cu brânză, le ornaţi cu rondele de roşii, castraveţi verzi, ardei gras etc. şi le puteţi servi la ţuică.

×