Cristina Miercan, Braşov. Vă ofer un desert deosebit. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 20 bucăţi caise uscate, 20 bucăţi smochine de mărimea caiselor, 100 g stafide, 100 g miez de nucă strivit, 200 g brânză de vaci, 250 ml votcă, două linguri zahăr pudră, două stele de cardamom, 50 g fistic strivit, sare. Preparare: Într-un castron, dizolvaţi zahărul în votcă, adăugaţi stafidele şi stelele de cardamom. Crestaţi pe jumătate caisele şi smochinele, precum valvele de scoici şi le adăugaţi în votcă. Amestecaţi cu grijă, să nu se rupă, şi lăsaţi până a doua zi. Frământaţi brânza cu un praf de sare şi lăsaţi la scurs tot până a doua zi. Scoateţi caisele, smochinele şi cardamomul. În restul de votcă adăugaţi brânza bine scursă, miezul de nucă, dregeţi de dulce adăugând zahăr pudră după gust şi amestecaţi bine, obţinând o cremă cu stafide şi nucă. Umpleţi fiecare caisă şi smochină, apoi le montaţi pe un platou după dorinţă. Le puteţi presăra cu zahăr tos şi fistic pisat. Se servesc la cafea sau ceai.
Lucia Dumbrăveanu, Bucureşti. Vă oferim o reţetă pentru sandvişuri, pentru care sunt necesare următoarele ingrediente: un pachet brânză de vaci, doi cartofi, un ou, 100 ml ulei, 2-3 linguri de smântână, două linguriţe muştar, cinci căţei de usturoi, o jumătate de linguriţă de boia dulce, sare. Preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, cu un praf de sare. Fierbinţi, îi descojiţi şi-i pasaţi bine, apoi îi mixaţi adăugând uleiul, oul şi muştarul, până obţineţi un fel de maioneză. Adăugaţi brânza de vaci, usturoiul pisat, boiaua şi dregeţi de sare. Dacă pasta este prea groasă, adăugaţi smântână. Prăjiţi rondele de baghetă, le ungeţi cu brânză, le ornaţi cu rondele de roşii, castraveţi verzi, ardei gras etc. şi le puteţi servi la ţuică.