x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Napul - un aliment pierdut și regăsit, cu o istorie fascinantă

Napul - un aliment pierdut și regăsit, cu o istorie fascinantă

de Tudor Cires    |    08 Apr 2014   •   15:05
Napul - un aliment pierdut și regăsit, cu o istorie fascinantă

După o lungă perioadă de decadență, în România, napul tinde să-și redobândească gloria trecută, de înlocuitor al cartofului și al anghinarei, laolaltă. Tuberculii lui se consumă cruzi sau fierți - în salate, prăjiți, ori sub formă de piure și soteuri. Poate fi pus la murat, pe iarnă sau tăiat felii și uscat, la soare sau în cuptor, ca un biscuit. Napul conține multe vitamine și săruri minerale, glucide și nici n-are multe calorii. Potrivit unor publicații, el se folosește ca medicament naturist.

Citește continuarea aici.

 

×
Subiecte în articol: felicia diete