Forumul Industriei Ospitalitatii a adus in prim plan problemele cu care se confrunta hotelurile, restaurantele si barurile. Au fost dezbatute aspecte legate de resursele umane din domeniu, previziuni legate de Horeca, siguranta alimentelor.
Ziua de 1 octombrie 2006 va fi una cruciala pentru restauratori. Gabriela Berechet, expert consultant, sef catedra Gastrotehnica din cadrul THR-Consoulting Group, spune ca toata lumea din breasla va trebui sa respecte normele HACCP. Acestea reprezinta reguli care vizeaza siguranta alimentara, asumarea pericolelor si stabilirea punctelor critice de control. Toate aceste norme vor fi reglementate de HG 924/2005. Printre principiile HACCP se numara: stabilirea procedurilor de monitorizare a punctelor critice de control, stabilirea actiunilor corective ce vor fi aplicate atunci cand in urma monitorizarii acestora este detectata o deviatie de la limitele critice etc."Scoala romaneasca de bucatari a fost uitata. Nu mai avem bucatari buni pe piata, desi exista oameni, adevarate repere profesionale, care au fost si ei uitati. De la ei avem multe de invatat si ei sunt dornici sa ne invete din experienta lor." - Paul Marasoiu, manager hotel