Potrivit cumvaplace.ro, este extrem de simplu și gustos. Ei bine, pe lângă cele două straturi, noi am mai adăugat unul, de spanac. Dar pe care la fel de bine îl puteți face din urzici sau ștevie, când sunt în sezon. Cum am făcut plăcinta ciobanului cu spanac puteți vedea în rețeta video de mai jos și notați-vă ingredientele, să știți ce mai aveți de cumpărat. Ar fi păcat să nu o faceți!
INGREDIENTE
-
500 g carne tocată amestec
-
1 kg cartofi
-
400 g spanac proaspăt
-
1 ceapă mare
-
2 morcovi sau unul mai mare
-
1 păstârnac (sau pătrunjel)
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
2 caței de usturoi
-
1 legătură de ceapă verde
-
2 roșii
-
1 lingură de pastă de roșii
-
50 g unt
-
100 ml lapte
-
2 linguri de parmezan ras
-
Mix de verdețuri (rozmarin, cimbru, oregano, busuioc)
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Pătrunjel verde
-
Mărar
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei încins. Adăugați carnea și o gătiți până se rumeneste.
- Puneți sare și piper, mix de verdețuri morcovul și păstârnacul date pe răzătoare. După ce și legumele s-au înmuiat, adăugați roșiile tăiate cubulețe și pasta de tomate. Mai țineți pe foc până scade sosul. La final puneți verdeața tăiată mărunt.
- Între timp, fierbeți cartofii ca pentru piure. Nu mai mult de 15-20 de minute. Îi scurgeți de apă, adăugați untul și laptele cald, cât să obțineți un piure legat.
- Încingeți o lingură de ulei și căliți ceapa verde tăiată mărunt. Adăugați și spanacul, sare, piper, mixul de verdețuri și lăsați să scadă.
- Puneți compoziția de carne într-o tavă, deasupra puneți spanacul sotat, presărați parmezan, iar ultimul strat este cel de piure. Încă puțin parmezan ras și dați la cuptor, la 180 de grade, 15-20 de minute, cât să se gratineze deasupra.
REȚETĂ VIDEO
placinta ciobanului