CAND TI-E POFTA DE CIUPERCIâ¦
Daca nu va este frica de ciuperci, v-ati convins ca va fac bine si mai ales vi s-a facut pofta de o portie de ciuperci umplute cu toate minunatiile, atunci a sosit timpul sa va apucati de treaba. Nu trebuie sa mergeti la restaurant pentru a va bucura toate simturile, ci puteti sa le preparati in propria bucatarie. Nu este foarte greu, folositi-va imaginatia si cititi cu atentie sfaturile care urmeaza.
In primul rand, aveti grija ce fel de ciuperci aveti de gand sa preparati. Cel mai sigur este sa le cumparati de la magazin, ambalate in cutii deja inscriptionate.
Nu tineti cont de prejudecatile transmise de la o generatie la alta. Innegrirea unui obiect de argint sau de aur nu reprezinta un semn ca acea ciuperca este otravitoare. Nu toate ciupercile din locurile circulate sunt in mod obligatoriu comestibile. Schimbarea culorii unei ciuperci rupte nu poate fi un criteriu sigur de diferentiere.
Mai important, ciupercile otravitoare nu pot fi transformate in comestibile prin gatirea lor. Asa ca degeaba le fierbeti, le uscati sau le acoperiti cu sare sau otet. Tot otravitoare raman!
Dupa ce ati spalat si curatat ciupercile, le desprindeti piciorusele si pastrati palarioara, pe care o veti umple cu diverse compozitii. Noi va oferim cateva alternative, dar puteti oricand sa inventati altele.
Ciuperci umplute cu ceapa si parmezan (800 g ciuperci, 50 g parmezan, 100 ml vin, piper, pesmet, marar). Ciuperci umplute cu carne (500 g carne, ceapa, patrunjel, un ou, lapte, paine, sare, piper, unt, faina).
![](poze/0/0/0/0/0/1/3/1/0/13102_poza.jpg) |
|
Ciuperci umplute cu cartofi si sunca (250 g cartofi fierti, 250 g smantana, 3 felii mai mari de sunca, pesmet, 50 ml vin, piper, sare). Ciuperci umplute cu usturoi, unt si patrunjel (150 g unt, doua cepe, 100 ml vin, faina, 100 ml supa, pesmet, usturoi, patrunjel, sare, piper). Ciuperci umplute cu ou (un ou, unt, zeama de lamaie, sare, piper). Ciuperci umplute cu rosii (5 rosii, sare, piper, patrunjel verde, 100 ml vin rosu). Ciuperci umplute cu creier (500 g creier, o ceapa, sare, piper, 100 g parmezan). Ciuperci umplute cu carne si orez (500 g carne de porc, doua cepe, orez prefiert, 100 g smantana, faina, piper, sare, patrunjel). Ciuperci umplute cu branza (150 g branza, marar, un ou, unt, sare, piper). Ciuperci umplute cu ceapa, usturoi si oua (un ou, usturoi, pesmet, unt, doua cepe, sare, piper, marar)...