x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din peşte

0
06 Aug 2008 - 00:00

Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel



Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel

1 Macroul se curăţă, se spală, se presară cu sare în interior şi exterior. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.

2 Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ardeiul iute tocat mărunt, legumele rase şi cele tocate, se adaugă pesmetul, sare, piper şi se amestecă.

3 Se prăjeşte totul la foc mic cîteva minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald.

4 Macroul se aşază într-o tavă, împreună cu vinul alb, sare, piper, felii de lămîie şi frunza de dafin.

5 Se presară usturoiul curăţat de foi şi tăiat felii, două crenguţe de pătrunjel şi puţină apă.

6 Se introduce în cuptor şi se lasă 30 de minute la foc mediu.

Sfat: Macroul se serveşte cu cartofi fierţi, amestecaţi cu felii de roşii şi presăraţi cu pesmetul picant.
Băutura: Riesling Italian


Tortellini cu somon

350 g tortellini cu brînză, 400 g somon afumat, 500 g sparanghel, 200 g unt, 3 gălbenuşuri, o lămîie, 50 ml apă, 100 g parmezan, busuioc verde, sare, piper, usturoi, muguri de pin, migdale

1 Gălbenuşurile se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămîie, cu apă rece şi se pun într-o oală la bain-marie.

2 Se amestecă continuu cu un tel ca să nu se lipească de oală şi se lasă pînă cînd s-a îngroşat.

3 Se adaugă untul tăiat cubuleţe, sare şi piper. Se ia de pe foc, se amestecă pînă se dizolvă untul şi se păstrează la cald, acoperit cu un capac ca să nu facă crustă şi să nu se închege prea tare.

4 Somonul se feliază sau se taie cubuleţe, se pune într-un castron, se stropeşte cu sucul de lămîie rămas, se presară cu busuioc tocat şi se amestecă pentru a se îmbina aromele.

5 Tortellini se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg.

6 Se amestecă bine cu somonul şi sparanghelul, se toarnă deasupra sosul şi se presară parmezan ras şi busuioc proaspăt tocat.

Sfat: La sos se mai poate adăuga usturoi pisat, muguri de pin sau migdale tocate.
Băutura: Fetească Albă


Cotlet de somon cu ghimbir

4 cotlete somon, două cepe, 5 căţei de usturoi, 6 roşii, o lămîie, o linguriţă de zahăr tos, o linguriţă de oţet de mere, două crenguţe de busuioc verde, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel

1 Se stropeşte o tavă cu puţin ulei de măsline şi se aşază cotletele de somon spălate şi scurse de apă.

2 Se stropesc cu suc de lămîie, se presară puţin usturoi pisat, se condimentează, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduc în cuptor.

3 Se coc la foc potrivit 15-20 de minute, se îndepărtează folia şi se mai lasă cinci minute. Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc pînă devin transparente.

5 Se adaugă roşiile spălate şi date prin răzătoare, se lasă să fiarbă pînă a scăzut sosul, se adaugă zahărul tos, ghimbirul şi oţetul de mere.

6 Se condimentează, se mai lasă să fiarbă cinci minute, se presară pătrunjel tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Cotletele de somon se servesc alături de sosul de roşii, presărate cu busuioc tocat.
Băutura: Fetească Regală


Păstrăv cu sos de cocos

4 păstrăvi, două cutii de lapte de cocos, două cepe, ghimbir, o limetă, sos de soia, 100 ml vin alb sec, piper roşu boabe, rozmarin, mentă, scorţişoară, 100 g nucă de cocos, sare, piper, ulei de măsline, migdale, muguri de pin

1 Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se aşază într-o tavă şi în interiorul fiecăruia se introduc felii de lămîie, ace de rozmarin şi frunze de mentă.

2 Se stropesc cu ulei de măsline, se toarnă vinul alb, o lingură de sos de soia şi se presară boabele de piper.

3 Se adaugă cepele curăţate de foi şi tăiate peştişori, o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se ţine 20-30 de minute.

4 Laptele de cocos se pune la fiert împreună cu jumătate din nuca de cocos, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper şi scorţişoară.

5 Se fierbe 10-15 minute, se opreşte focul şi se ţine la cald.

6 Se scot peştii pe farfurii, se toarnă deasupra sosul de cocos, se presară nuca de cocos rămasă şi se servesc imediat.

Sfat: La sosul de cocos se mai pot adăuga migdale sau muguri de pin tocaţi mărunt.
Băutura: Cabernet Sauvignon
Citeşte mai multe despre:   sare,   minute,   apă,   ulei,   piper,   presara,   cocos,   caiet de retete,   lămîie

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Activitățile care îi ajută pe oameni să treacă peste neplăcerile din timpul pandemiei

Activitățile care îi ajută pe oameni să treacă peste neplăcerile din timpul pandemiei
Pandemia a schimbat viața multor persoane. Lockdown-urile i-au forțat pe mulți adulți să lucreze de acasă, iar pe copii să facă școală online. Chiar și în perioadele în care se putea ieși din casă,...

(P) La mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă urează cu drag DiAmanti.ro

(P) La mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă urează cu drag DiAmanti.ro
Specializat în comercializarea unora dintre cele mai apreciate cadouri pentru doamnele din viața noastră - bijuterii, poșete și încălțăminte, magazinul online DiAmanti.ro are bucuria de a ura La mulți ani...

(P) Orsini.ro vă urează la mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

(P) Orsini.ro vă urează la mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii
Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Iar bijuteriile cu diamante de la Orsini sunt prietene pe viață ale femeilor din România și din întreaga lume. Cu o tradiție de peste 50 de ani și o...

Elwira Petre și tatăl lui Ruby, printre concurenții celei de-a patra ediții Chefi la cuțite

Elwira Petre și tatăl lui Ruby, printre concurenții celei de-a patra ediții Chefi la cuțite
Galerie Foto Duminică, de la ora 20.00, chefii se întorc cu o nouă rundă de degustări pe nevăzute și o nouă confruntare pentru mult râvnitele amulete. Liviu Chiolpec este cel care le va juriza în această ediție...

Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   

Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   
    Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1 îi va pune pe toţi cei 11 concurenţi ai transforming show-ului într-o ipostază foarte dificilă. Având...

Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului

Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului
Galerie Foto Prima întâlnirea a Burlacului cu cele 25 de pretendente va avea loc astăzi, de la 20.30, la Antena 1, într-o locație de vis și nu este lipsită de emoții....

Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta
Galerie Foto Totul în jurul nostru ne trimite semnale, pe care noi le recepționăm într-un anumit fel. De fapt, nu putem trăi fără a comunica, iar acest lucru nu se referă doar la vorbirea articulată, ci și la limbajul...

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti
Mucenicii moldoveneşti sau sfinţişori, așa cum mai sunt denumiți în anumite zone ale țării, sunt preparatele care nu lipsesc de pe masă de Sfinții 40 de Mucenici, din 9 martie. Iată cea mai simplă...

Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele

Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele
Galerie Foto Castelul Peleș înseamnă și parcul din jurul clădirilor istorice. Tezaurul natural al domeniului Peleș este aproape la fel de important precum cel construit. Peisagiști renumiți au contribuit la frumusețea...

La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență

La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență
Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la nivelul...

Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență

Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență
Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nnivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la...

Chefi la cuțite – lider de audiență. Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale

Chefi la cuțite – lider de audiență.  Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale
Galerie Foto Marți seara Chefi la cuțite a fost din nou lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Conform Kantar Media, show-ul de pe Antena 1 a obținut o audiență medie de...

Donald Trump, roast istoric la iUmor, miercuri, de la 20.30, la Antena 1

Donald Trump, roast istoric la iUmor, miercuri, de la 20.30, la Antena 1
Galerie Foto Personaje istorice și contemporane îi vor ține pe cei trei jurați iUmor în alertă pe tot parcursul sezonului zece, iar miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1, își face apariția însuși fostul președinte al...

Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă

Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă
Meseria de make-up artist presupune, înainte de toate, pasiune și dedicare. Nu toți pasionații de machiaj, look și tehnici de înfrumusețare pot face o carieră din asta, dar dacă eștii perseverent și îți...

Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener

Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener
Relațiile de lungă durată și căsniciile au nevoie de atenție, o bună gestionare a conflictelor și, de multe ori, compromisuri. Deoarece este foarte greu, spre imposibil, să ai aceleași sentimente ca cele din pr...
Serviciul de email marketing furnizat de