x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din peşte

0
06 Aug 2008 - 00:00

Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel



Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel

1 Macroul se curăţă, se spală, se presară cu sare în interior şi exterior. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.

2 Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ardeiul iute tocat mărunt, legumele rase şi cele tocate, se adaugă pesmetul, sare, piper şi se amestecă.

3 Se prăjeşte totul la foc mic cîteva minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald.

4 Macroul se aşază într-o tavă, împreună cu vinul alb, sare, piper, felii de lămîie şi frunza de dafin.

5 Se presară usturoiul curăţat de foi şi tăiat felii, două crenguţe de pătrunjel şi puţină apă.

6 Se introduce în cuptor şi se lasă 30 de minute la foc mediu.

Sfat: Macroul se serveşte cu cartofi fierţi, amestecaţi cu felii de roşii şi presăraţi cu pesmetul picant.
Băutura: Riesling Italian


Tortellini cu somon

350 g tortellini cu brînză, 400 g somon afumat, 500 g sparanghel, 200 g unt, 3 gălbenuşuri, o lămîie, 50 ml apă, 100 g parmezan, busuioc verde, sare, piper, usturoi, muguri de pin, migdale

1 Gălbenuşurile se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămîie, cu apă rece şi se pun într-o oală la bain-marie.

2 Se amestecă continuu cu un tel ca să nu se lipească de oală şi se lasă pînă cînd s-a îngroşat.

3 Se adaugă untul tăiat cubuleţe, sare şi piper. Se ia de pe foc, se amestecă pînă se dizolvă untul şi se păstrează la cald, acoperit cu un capac ca să nu facă crustă şi să nu se închege prea tare.

4 Somonul se feliază sau se taie cubuleţe, se pune într-un castron, se stropeşte cu sucul de lămîie rămas, se presară cu busuioc tocat şi se amestecă pentru a se îmbina aromele.

5 Tortellini se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg.

6 Se amestecă bine cu somonul şi sparanghelul, se toarnă deasupra sosul şi se presară parmezan ras şi busuioc proaspăt tocat.

Sfat: La sos se mai poate adăuga usturoi pisat, muguri de pin sau migdale tocate.
Băutura: Fetească Albă


Cotlet de somon cu ghimbir

4 cotlete somon, două cepe, 5 căţei de usturoi, 6 roşii, o lămîie, o linguriţă de zahăr tos, o linguriţă de oţet de mere, două crenguţe de busuioc verde, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel

1 Se stropeşte o tavă cu puţin ulei de măsline şi se aşază cotletele de somon spălate şi scurse de apă.

2 Se stropesc cu suc de lămîie, se presară puţin usturoi pisat, se condimentează, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduc în cuptor.

3 Se coc la foc potrivit 15-20 de minute, se îndepărtează folia şi se mai lasă cinci minute. Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc pînă devin transparente.

5 Se adaugă roşiile spălate şi date prin răzătoare, se lasă să fiarbă pînă a scăzut sosul, se adaugă zahărul tos, ghimbirul şi oţetul de mere.

6 Se condimentează, se mai lasă să fiarbă cinci minute, se presară pătrunjel tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Cotletele de somon se servesc alături de sosul de roşii, presărate cu busuioc tocat.
Băutura: Fetească Regală


Păstrăv cu sos de cocos

4 păstrăvi, două cutii de lapte de cocos, două cepe, ghimbir, o limetă, sos de soia, 100 ml vin alb sec, piper roşu boabe, rozmarin, mentă, scorţişoară, 100 g nucă de cocos, sare, piper, ulei de măsline, migdale, muguri de pin

1 Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se aşază într-o tavă şi în interiorul fiecăruia se introduc felii de lămîie, ace de rozmarin şi frunze de mentă.

2 Se stropesc cu ulei de măsline, se toarnă vinul alb, o lingură de sos de soia şi se presară boabele de piper.

3 Se adaugă cepele curăţate de foi şi tăiate peştişori, o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se ţine 20-30 de minute.

4 Laptele de cocos se pune la fiert împreună cu jumătate din nuca de cocos, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper şi scorţişoară.

5 Se fierbe 10-15 minute, se opreşte focul şi se ţine la cald.

6 Se scot peştii pe farfurii, se toarnă deasupra sosul de cocos, se presară nuca de cocos rămasă şi se servesc imediat.

Sfat: La sosul de cocos se mai pot adăuga migdale sau muguri de pin tocaţi mărunt.
Băutura: Cabernet Sauvignon
Citeşte mai multe despre:   sare,   minute,   apă,   ulei,   piper,   presara,   cocos,   caiet de retete,   lămîie

 



Mai multe titluri din categorie

Personalități legendare vin la iUmor pentru un roast istoric, astăzi, la Antena 1

Personalități legendare vin la iUmor pentru un roast istoric, astăzi, la Antena 1
Galerie Foto Edițiile speciale de sărbătoare continuă astăzi, de Ziua Națională a României, de la ora 17.00, la Antena 1 într-o ediție cu totul specială atât pentru jurați, cât și pentru cei de acasă! Delia, Cheloo...

Agențiile speră să revină în forță rezervările timpurii

Unele agenții de turism din România au înregistrat o ușoară creștere a vânzărilor în regim „early booking”, după ce a fost anunțată campania de vaccinare împotriva COVID-19. Schimbarea de comportament a...

Vacanța pe pârtie 

Vacanța pe pârtie 
Galerie Foto Deși unele localități intră în carantină, de la o zi la alta, românii nu renunță la vacanțele de iarnă. Cele mai căutate destinații sunt stațiunile montane în care se pot practica și sporturi pe...

Chefi la cuţite, din nou lider de audienţă

Chefi la cuţite, din nou lider de audienţă
Galerie Foto Luni seara telespectatorii au fost cu ochii pe confruntarea de la  Chefi la cuţite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență atât la nivelul publicului comercial, cât şi la nivelul...

A fost ziua dorinţelor împlinite la Antena 1, în cadrul galei Ajut eu! Gala-maraton Ajut eu!, lider incontestabil de audienţă

A fost ziua dorinţelor împlinite la Antena 1, în cadrul galei Ajut eu! Gala-maraton Ajut eu!, lider incontestabil de audienţă
Galerie Foto Gala-maraton Ajut eu! a revenit ieri, în zi de sărbătoare, cu o nouă ediţie care le dă șansă românilor de pretutindeni să schimbe destine şi să trăiască din nou emoţia binelui. Timp de 5 ore,...

(P) Pachete băuturi, kituri party pentru acasă - cele mai mici prețuri online la băuturi alcoolice

(P) Pachete băuturi, kituri party pentru acasă - cele mai mici prețuri online la băuturi alcoolice
Magazinul online gourmetGIFT.ro a extins în ultima perioadă categoria de bauturi alcoolice și a introdus pe website tot mai multe pachete de băuturi, kituri la prețuri foarte convenabile. Toate produsele sunt...

Emisiunea a fost urmărită de peste 2.3 milioane de telespectatori, Cea de-a 12-a gală Te cunosc de undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

Emisiunea a fost urmărită de peste 2.3 milioane de telespectatori, Cea de-a 12-a gală Te cunosc de undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
Galerie Foto Cea de-a 12-a gală a celui de-al 15-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de AMI, cu o excelentă transformare în Nicole Scherzinger, a fost aseară lider de audiență atât la nivel naţional,...

Alessandra Stoicescu şi Mihai Morar prezintă gala-maraton Ajut eu! „Din bine se face un lanţ nesfârşit!”

Alessandra Stoicescu şi Mihai Morar prezintă gala-maraton Ajut eu! „Din bine se face un lanţ nesfârşit!”
Galerie Foto Astăzi, când postul Antena 1 împlineşte 27 de ani de existenţă pe piaţa media, proiectul ambiţios Ajut eu! revine cu o nouă ediţie în care românii de pretutindeni au din nou posibilitatea să schimbe destine...

Mihai Bendeac, în genunchi în fața Rodicăi Popescu Bitănescu la iUmor: ”A fost absolut minunată!”

Mihai Bendeac, în genunchi în fața Rodicăi Popescu Bitănescu  la iUmor: ”A fost absolut minunată!”
Galerie Foto Actrița Rodica Popescu Bitănescu este o apariție surprinzătoare care îi va lua la roast pe jurații iUmor, duminică, de la ora 20.00, la Antena...

Acces Direct, ediţie specială de 1 Decembrie, de la ora 14:00 la Antena 1

Acces Direct, ediţie specială de 1 Decembrie, de la ora 14:00 la Antena 1
Galerie Foto Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţionalã a României, Mirela Vaida le aduce telespectatorilor o ediţie specială a emisiunii Acces Direct. Armin Nicoară, Georgiana Lobonţ, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu...

Iată cum poți să fii sexy și cu câteva kilograme în plus!

Iată cum poți să fii sexy și cu câteva kilograme în plus!
Se spune că femeile care știu să se îmbrace pot fi considerate adevărate artiste. Ele știu cum să combine culorile, cum să-și pună în evidență atuurile și cum să se joace cu proporțiile astfel încât...

Headliners Electric Castle 2021. twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones

Headliners Electric Castle 2021. twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones
Galerie Foto Acolo unde e dorință și pasiune, există speranță. Iar speranța echipei Electric Castle stă într-un 2021 ce va permite revenirea pe domeniul Banffy din Bonțida, la o nouă ediție de festival. Toată...

Adrian Mutu vorbește despre viitorul Naționalei U21. Cum se pregătesc „tricolorii mici” pentru turneul final al EURO 2021

Adrian Mutu vorbește despre viitorul Naționalei U21. Cum se pregătesc „tricolorii mici” pentru turneul final al EURO 2021
Galerie Foto Selecționerul Naționalei de tineret a României discută vineri seară cu jurnalista TVR Dorina Florea despre competițiile ce urmează pentru echipa de fotbal U21 a României și despre parteneriatul semnat de...

Dăruiește celor dragi cele mai frumoase flori în cutii sau buchete de flori de Sfântul Andrei!

Dăruiește celor dragi cele mai frumoase flori în cutii sau buchete de flori de Sfântul Andrei!
Galerie Foto Sfântul Andrei este sărbătorit în fiecare an pe data de 30 noiembrie, iar conform statisticilor din țara noastră, peste 800000 de persoane își serbează onomastica. Având în vedere numărul foarte mare de...

Cum îți amenajezi spații de relaxare în casă

Cum îți amenajezi spații de relaxare în casă
Galerie Foto Relaxarea este necesară în această perioadă, fie că muncești de acasă sau aștepți în fiecare zi să ajungi în căminul tău confortabil și sigur. Iarna este chiar după colț, zilele sunt mai scurte, iar...
Serviciul de email marketing furnizat de