x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din peşte

0
06 Aug 2008 - 00:00

Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel



Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel

1 Macroul se curăţă, se spală, se presară cu sare în interior şi exterior. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.

2 Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ardeiul iute tocat mărunt, legumele rase şi cele tocate, se adaugă pesmetul, sare, piper şi se amestecă.

3 Se prăjeşte totul la foc mic cîteva minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald.

4 Macroul se aşază într-o tavă, împreună cu vinul alb, sare, piper, felii de lămîie şi frunza de dafin.

5 Se presară usturoiul curăţat de foi şi tăiat felii, două crenguţe de pătrunjel şi puţină apă.

6 Se introduce în cuptor şi se lasă 30 de minute la foc mediu.

Sfat: Macroul se serveşte cu cartofi fierţi, amestecaţi cu felii de roşii şi presăraţi cu pesmetul picant.
Băutura: Riesling Italian


Tortellini cu somon

350 g tortellini cu brînză, 400 g somon afumat, 500 g sparanghel, 200 g unt, 3 gălbenuşuri, o lămîie, 50 ml apă, 100 g parmezan, busuioc verde, sare, piper, usturoi, muguri de pin, migdale

1 Gălbenuşurile se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămîie, cu apă rece şi se pun într-o oală la bain-marie.

2 Se amestecă continuu cu un tel ca să nu se lipească de oală şi se lasă pînă cînd s-a îngroşat.

3 Se adaugă untul tăiat cubuleţe, sare şi piper. Se ia de pe foc, se amestecă pînă se dizolvă untul şi se păstrează la cald, acoperit cu un capac ca să nu facă crustă şi să nu se închege prea tare.

4 Somonul se feliază sau se taie cubuleţe, se pune într-un castron, se stropeşte cu sucul de lămîie rămas, se presară cu busuioc tocat şi se amestecă pentru a se îmbina aromele.

5 Tortellini se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg.

6 Se amestecă bine cu somonul şi sparanghelul, se toarnă deasupra sosul şi se presară parmezan ras şi busuioc proaspăt tocat.

Sfat: La sos se mai poate adăuga usturoi pisat, muguri de pin sau migdale tocate.
Băutura: Fetească Albă


Cotlet de somon cu ghimbir

4 cotlete somon, două cepe, 5 căţei de usturoi, 6 roşii, o lămîie, o linguriţă de zahăr tos, o linguriţă de oţet de mere, două crenguţe de busuioc verde, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel

1 Se stropeşte o tavă cu puţin ulei de măsline şi se aşază cotletele de somon spălate şi scurse de apă.

2 Se stropesc cu suc de lămîie, se presară puţin usturoi pisat, se condimentează, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduc în cuptor.

3 Se coc la foc potrivit 15-20 de minute, se îndepărtează folia şi se mai lasă cinci minute. Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc pînă devin transparente.

5 Se adaugă roşiile spălate şi date prin răzătoare, se lasă să fiarbă pînă a scăzut sosul, se adaugă zahărul tos, ghimbirul şi oţetul de mere.

6 Se condimentează, se mai lasă să fiarbă cinci minute, se presară pătrunjel tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Cotletele de somon se servesc alături de sosul de roşii, presărate cu busuioc tocat.
Băutura: Fetească Regală


Păstrăv cu sos de cocos

4 păstrăvi, două cutii de lapte de cocos, două cepe, ghimbir, o limetă, sos de soia, 100 ml vin alb sec, piper roşu boabe, rozmarin, mentă, scorţişoară, 100 g nucă de cocos, sare, piper, ulei de măsline, migdale, muguri de pin

1 Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se aşază într-o tavă şi în interiorul fiecăruia se introduc felii de lămîie, ace de rozmarin şi frunze de mentă.

2 Se stropesc cu ulei de măsline, se toarnă vinul alb, o lingură de sos de soia şi se presară boabele de piper.

3 Se adaugă cepele curăţate de foi şi tăiate peştişori, o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se ţine 20-30 de minute.

4 Laptele de cocos se pune la fiert împreună cu jumătate din nuca de cocos, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper şi scorţişoară.

5 Se fierbe 10-15 minute, se opreşte focul şi se ţine la cald.

6 Se scot peştii pe farfurii, se toarnă deasupra sosul de cocos, se presară nuca de cocos rămasă şi se servesc imediat.

Sfat: La sosul de cocos se mai pot adăuga migdale sau muguri de pin tocaţi mărunt.
Băutura: Cabernet Sauvignon
Citeşte mai multe despre:   sare,   minute,   apă,   ulei,   piper,   presara,   cocos,   caiet de retete,   lămîie

 



Mai multe titluri din categorie

(P) Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X

(P)  Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X
Shed-X este un supliment 100% natural, cu actiune completa si garantata in scopul combaterii naparlirii excesive in maxim 3-6 saptamani. Este formulat stiintific de catre Doctori in Nutritia Animalelor pentru a respecta...

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star
Galerie Foto La doar șapte ani, Bella Devyatkina vorbește opt limbi străine și va face o demonstrație sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție Next Star....

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti
Momentul trecerii în neființă a unei persoane dragi este greu, de multe ori chiar traumatizant. Nimic nu poate alina definitiv durerea resimțită, însă există câteva lucruri care te pot ajuta să treci mai ușor...

Turismul balnear ne reface după pandemie

Turismul balnear ne reface după pandemie
După foarte mult timp de sedentarism și izolare, revenirea la tratamentele balneare este benefică atât pentru refacerea sistemului nostru imunitar, cât și pentru economie. Putem arde calorii și ne putem reface, du...

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie
Galerie Foto Mai bine să previi decât să repari, iar apoi să ajungi să cheltui sume enorme, și nu de puține ori cu efecte minime. Un principiu simplu, pe care România nu îl aplică în niciun sector al economiei, iar...

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon
Cea mai nouă ediţie Super Neatza cu Răzvan şi Dani, difuzată miercuri, 9 iunie, la Antena 1 s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, cu...

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână
Vicepreședintele Consiliului Județean Arad anunță startul zborurilor directe Arad - Antalya. Acestea au loc de trei ori pe săptămână. Cursele se vor opera până la sfârșitul lunii...

Cine va realiza celebrul calendar Pirelli din 2021

Cine va realiza celebrul calendar Pirelli din 2021
Cântărețul canadian Bryan Adams, care a fotografiat personaje renumite, printre care Amy Winehouse, John Boyega și Regina Elisabeta a II-a, va realiza cea mai recentă ediție a calendarului Pirelli, conform...

Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul

Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul
A găsi inspirația pentru a ne îmbogăți sufletul și a ne echilibra emoțiile pare a fi o călătorie nesfârșită, mai ales în timpul pandemiei. La urmă urmei, 2020 și 2021 reprezintă doi ani...

Ioana Abur şi Ioana Blaj complică acţiunea la finalul acestui sezon Adela

Ioana Abur şi Ioana Blaj complică acţiunea la finalul acestui sezon Adela
Galerie Foto Doar 3 săptămâni îi mai despart pe telespectatori de finalul primului sezon Adela, serial difuzat în fiecare joi, de la 20:30, la Antena 1, iar noi personaje-cheie îşi vor face apariţia pentru a complica şi mai...

Patrizia Paglieri:  “O zi în Asia Express e cât un an la București!”

Patrizia Paglieri:  “O zi în Asia Express e cât un an la București!”
Galerie Foto Patrizia Paglieri și fiul ei, Franci, au plecat pe Drumul Împăraților cu gândul de a învăța o lecție de viață, lucru care s-a și întâmplat. Cursa din Asia Express le-a adus surprize după surprize și...

Chef Scărlătescu și echipa mov, o nouă victorie în minoritate numerică

Chef Scărlătescu și echipa mov, o nouă victorie în minoritate numerică
Galerie Foto Seara de luni a adus la Chefi la cuțite o mult așteptată victorie pentru echipa mov, condusă de chef Cătălin Scărlătescu, ce a câștigat detașat confruntarea pe echipe în ciuda faptului că se...

Chefi la cuțite și Tazz by eMag le aduc telespectatorilor meniurile din finală

Chefi la cuțite și Tazz by eMag le aduc telespectatorilor meniurile din finală
Galerie Foto Finala sezonului 9 „Chefi la cuțite” vine cu o premieră în rândul show-urilor culinare din România. Pentru prima dată, telespectatorii Antena 1 pot câștiga cele trei meniuri complete din...

Chef Scărlătescu, demoralizat de înfrângeri: ”E posibil să nu ajung în finală”

Chef Scărlătescu, demoralizat de înfrângeri:  ”E posibil să nu ajung în finală”
Galerie Foto Competiția celui mai iubit show culinar devine din ce în ce mai grea, iar cea mai lungă perioadă de confruntări pe echipe de până acum își va pune amprenta asupra energiei din bucătăria Chefi la cuțite....
Serviciul de email marketing furnizat de