x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Puneţi alge în farfurie!

Puneţi alge în farfurie!

de Carmen Dragan    |    27 Noi 2008   •   00:00

Un regim alimentar echilibrat ar trebui să conţină şi alge. Recunoscute prin virtuţile lor nutritive, acestea fac parte din regimul tradiţional al japonezilor şi al chinezilor. Însă, din păcate, în Europa, algele nu se folosesc prea des în gastronomie.

Bogate în minerale, în fibre şi în oligo-elemente, algele nu ar trebui să lipsească de pe mesele noastre. De exemplu, 8 g de alge uscate, de tip kombu, conţin mai mult calciu decât o cană cu lapte şi o simplă porţie de alge conţine mai mult fier decât 100 g de friptură.

Pentru că nu conţin grăsimi, ele sunt o sursă de aminoacizi. Conţin şi vitaminele A, C şi E. Sunt des consumate de vegetarieni, deoarece sunt o sursă foarte importantă de vitamina B12. Câteva tipuri de alge sunt foarte iodate. Algele verzi pot acumula metale grele, cum ar fi arsenicul.

×
Subiecte în articol: gastronomie