Ingrediente: 1 kg midii proaspete, 2 linguri unt, 1 praz mic, 1 esolată, 4 căţei usturoi, 1 foaie dafin, 230 ml vin alb, 2 linguri creme fraiche, 1 lingură suc lămâie, 1 linguriţă coajă de lămâie, 3 linguri pătrunjel.
Mod de preparare: Se încălzeşte o lingură de unt într-o tigaie şi se călesc esalota, usturoiul, prazul, tocate mărunt, şi foaia de dafin pentru 10 minute. Se adaugă puţină sare şi piper.
Se dă focul mare, se adaugă vinul şi se lasă la fiert două minute. Se adaugă midiile şi se fierb până încep să se deschidă. Sosul în care au fiert se amestecă cu restul de unt şi creme fraiche. Se adaugă midiile înapoi în tigaie, împreună cu sucul, coaja de lămâie şi pătrunjelul. (bucataras.ro)
Citește pe Antena3.ro