Ingrediente:
3 cartofi medii, 2 dovlecei, 2 morcovi, 2 ardei kapia, un praz, 4 linguri ulei de măsline, sare, o jumătate de linguriţă coriandru, o bucată mică de ghimbir, o legătură de mărar, o linguriţă de chimen, o jumătate de linguriţă fenicul, o jumătate de linguriţă turmeric
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, dovleceii, morcovii şi ardeii, se taie mărunt şi se pune la fiert în apă cu sare şi turmeric. Se toacă apoi prazul şi ghimbirul. Se încinge uleiul, se adaugă seminţele de chimen, iar după câteva secunde se adaugă prazul şi ghimbirul tocate. După cinci minute se pune feniculul, coriandrul şi se mai lasă pe foc un minut. După ce au fiert legumele, se pun peste ele condimentele. Se mai fierbe cinci minute, iar la final se presară mărarul tocat mărunt.
Încearcă şi aceste reţete de post:
REŢETA ZILEI: Supă italienească cu fasole
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu gem şi nuci