Ingrediente:
300 g brânză proaspătă de vaci, fructe de pădure (afine, căpşuni, mure, zmeure), 75 ml ulei de floarea soarelui, o portocală medie, 250 g zahăr tos, 3 ouă, un plic de praf de copt, 150 g făină, unt, o păstaie de vanilie, zahăr pudră, coajă de lime
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade şi se pregăteşte pandişpanul. Se pune uleiul, portocala tăiată cuburi, zahărul tos şi ouăle într-un blender şi se amestecă foarte bine. Separat, se amestecă praful de copt cu făina şi se încorporează bine, fără cocoloaşe, în aluat. Se unge o tavă cu puţin unt, apoi cu făină, se toarnă aluatul şi se coace 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit şi apoi se taie aluatul pe jumătate. Brânza se amestecă cu seminţele de vanilie, cu o linguriţă de zahăr pudră şi puţină coajă de lime. Se adaugă fructele de pădure după preferinţe şi se umple cele două blaturi. Se ornează cu fructe, zahăr farin şi se lasă la frigider o oră.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Cheescake „New York”
REŢETA ZILEI: Prăjitură creolă